Når man besøger Senggigi på Lombok, så mærker man hurtigt den indonesiske madkultur. Da antallet af turister er mindre en f.eks. på Bali, så kommer du også nemt væk fra de turistrestauranter, som præger sådan en destination. Dette giver dig muligheden for at smager på den ”rigtige” lokaler mad, f.eks. igennem gadekøkkener og restauranter, hvor de lokale selv spiser deres mad.
Allerede fra starten af vores rejse, var dette et vigtigt punkt for os, at vi skulle smage på den lokale mad – og gerne igennem et gadekøkken. Herudover er priserne også langt lavere disse steder, hvilket selvfølgelig også er en fordel, når man rejser i længere tid.
Som nævnt er prisen på maden billige i Lombok, og et middagsmåltid for 2 person koster cirka 18-25 kr. Aftensmad er ikke meget dyrere, og kan gøres til 22-30 kr. Derfor kan det næppe beskrives som dyrt at spise i Senggigi på Lombok.
En række af de lokale retter som er værd at smag er f.eks. Ayam Taliwang, Mie Goreng, KangKung Cha, Fu Yung Hai, Nasi Puyung og meget andet. Dette er selvfølgelig noget vi vil skriver mere omkring på et senere tidspunkt.
I videoen herunder kan du høre mere omkring vores oplevelse med den lokale mad. I videoen smager vi på KangKung Cha og Fu Yung Hai.