Vi har ikke lagt en rejseplan hjemmefra, men dog stadigvæk gjort os nogle tanker om hvilke lande og hvor i disse vi kunne tænke os at bo. Malaysia og Kuala Lumpur var egentlig ikke på listen fordi jeg har været her før, men fordi vi har frit visum her i tre måneder og Kuala Lumpur er en rigtig god destination at flyve til og fra, til billige penge, så regnede vi også med at vi nok skulle forbi byen en gang eller to.

Det blev så forholdsvist hurtigt på vores tur, da vi allerede mellemlandede her på vej til Koh Samui. Og ja nu er vi her igen og faktisk i hele 13 dage denne gang. Vi skal nemlig tilbage til Thailand på søndag – helt præcis Koh Lanta hvor vi får besøg hjemmefra. Og for at få det hele til at passe sammen, så havde vi brug for at tilbringe ca. to uger et sted hvor vi nemt kunne komme fra og til, samt have tid til at arbejd en masse.

batucaves2Og det har vi haft her i Kuala Lumpur! Men i tirsdags tog vi os dog en halv fridag, hvor vi tog toget ud til Batu grotterne, som ligger cirka en halv times tid fra centrum. Sidste jeg var i Kuala Lumpur fik jeg ikke besøgt grotterne, så det virkede som en god mulighed for at holde lidt fri, få noget sol i kinderne og se lidt på grotter. Vi havde hverken læst særlig meget om stedet inden eller fået nogle forventninger til hvad vi skulle opleve.

Den store grotte, som man kommer til hvis man forsætter ligeud af trapperne er virkelig enorm, men desværre ikke den store oplevelse at se. Vi var i hvert fald ikke vildt imponeret og både gåturen op af de mange trin til grotten og alle de nysgerrige aber vi mødte på vejen, var mere interessante! Men hvis man derimod vælger at smide lidt pengene (35 RM) efter i en guidede tur rundt i grotten ved siden af, som har fået navnet dark cave, så lover vi jer for, at i ikke bliver skuffet!

Det var meget svært at tage billeder og filme inde i den meget mørke grotte, men for at give jer et indtryk at turen og vores oplevelser ved Batu grotterne, har Nicolaj brygget en lille film sammen til jer her.

Den guidede tur rundt tager ca. 45 min. og er meget interessant. Guiderne er dygtige og ved hvad de snakker om og man får et rigtig godt indblik i historien og dyrelivet i den meget meget mørke grotte. Vi nød oplevelsen og vil helt sikkert anbefale den til alle der besøger grotterne. Hvis man skulle være endnu mere eventyrlysten, kan man også bestille en udvidet tur i forvejen, som tager mellem to og tre timer og er en del mere udfordrende.

/Malene & Nicolaj

3 Comments

 1. Da jeg var i KL for fem år siden, så besøgte jeg også grotterne og var lige som jer vist mest begejstret for aberne end grotterne 😉 Jeg ved ikke om man kunne tage guidet ture den gang, men kommer jeg forbi en anden gang, så lyder det vist til at jeg skal prøve det 🙂
  Tine
  http://aworldofbackpacking.com

  • Malene & Nicolaj

   Vi fik af vide at de først startede på de guidede ture i 2013 – så sikkert ikke, men det var virkelig en oplevelse 😀
   De 35 RM man giver for turen går til vedligeholdelse og undersøgelser i grotterne og guiderne var virkelig passioneret, fordi de var studerende indenfor biologi eller lignende.
   Mange tak for din kommentar Tine 😀

   • Nej, så havde de vist ikke da jeg var der 🙂 35 RM er heller ikke så galt for en guidet tur 🙂 Jamen, det var da så lidt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *