Vi snakker af og til om, hvilke ting vi godt kunne tænke os at opleve på vores rejse eller engang på en fremtidig rejse – det mange kalder deres bucketlist! Og det at bestige et bjerg eller allerhelst en vulkan står højt på vores! Vi havde muligheden på Lombok og igen her på Bali findes der op til flere vulkaner, man kan bestige.

Vi gik med idéen et par dage og var begge ret tændte på, at nu skulle det være nu! Men men men vi er også nødt til at være realistiske, både når det gælder økonomi, tid og udstyr! Som i nok allerede har bidt mærke i, har vi besøg af Nicolajs familie og vi har stået for at arrangerer ture for dem og selvfølgelig os selv. Vi vidste fra start af at det at bestige en vulkan, nok ikke var noget de så som den sjoveste feriebeskæftigelse og med en masse andre spændende ture i sigte, blev planerne om at se en vulkan fra toppen ikke realiseret i denne omgang.

batur-1 batur-2Men det betød selvfølgelig ikke at vi ikke kunne se lidt på en af de flotte vulkaner fra afstand og derfor kom en lille udflugt til Batur også på programmet. Nicolaj og jeg blev samtidigt enige om, at det med at bestige en vulkan blev en fremtidig rejse hvor både research, økonomi og indkøb af det rette udstyr alt sammen gik op i en højere enhed. For når vi en dag gør det, så skal det også gøres rigtigt!

Vi var ekstremt heldige med vejret da vi besøgte Batur, som er en 1,717 meter høj vulkan nordøstligt på Bali. Vulkanen er stadigvæk aktivt og mens vi nød lidt lokalt frokost fortalte vores chauffør Ketut os, at vulkanen sidst havde været i udbrud for fire år siden og det mørke landskab vi kunne se ved foden, var lava fra dette udbrud.

Området ved Batur, med den flotte sø og de omkringliggende bjerge var virkelig flot og den kølige bjergluft – dejlig og frisk. Vi nød vores frokost og fik taget en uendelig masse billeder inden turen igen gik ned fra højlandet. Vi overvejede at besøge et af de to hotsprings der er i området, men da ingen af os var i det store badehumør og indgangen var omkring 150.000 IDR (ca. 75 kr.) valgte vi at hoppe fra. Vi snuppede at par enkelte billeder mere, af det skønne område, for derefter at fortsætte turen videre mod Holy Spring Templet.

batur-3Hvis der er nogen af jer der har erfaring med at bestige vulkaner, må i hellere end gerne dele jeres erfaringer med os og vores læsere, så vi ved hvad vi kan forvente af sådan en tur. Forslag til vulkaner tages også imod med kyshånd! Vulkaner på Bali tæller: Agung og Batur!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *