De første to døgn i Lamai på Koh Samui havde vi booket forinden igennem Booking.com, men da værelset var en smule over vores budget, samt lå lige ud til en meget trafikerede gade, gik boligjagten ind allerede den første dag. Vi gjorde os nogle tanker inden omkring pris, beliggenhed og faciliteter og gik derefter i sving med at finde en bolig for den næste månedstid.

Vi var blevet enige om at i denne omgang ville vi gerne have et køleskab i håbet om, at kunne arbejde lidt mere uforstyrret, fordi vi ikke nødvendigvis skulle ud og spise helt så mange gange i løbet af dagen. Vi havde fået lidt træning i Indonesien i forhold til at spotte gode steder til de helt rigtige priser, men det tager bare alligevel lang tid! Vi endte med at bruge det meste af dagen og fandt også mange hyggelige steder til få penge. Desværre var de fleste bare uden køleskab og efter at have sat os i hovedet, at det skulle vi have denne gang, blev det lidt af en udfordring.

boligjagt

Vi var ved at give op og vælge en af de små bungalows vi havde fundet på vores vej, men jeg prøvede lige det sidste sted og det gav sørme pote! Der er rigtig mange steder der lejer lejligheder ud i forskellige størrelser i flere måneder af gangen og et af de steder havde lige det, vi kiggede efter. Det er på ingen måde luksuriøst, men med en stor seng, køleskab og varmt vand, så kan vi vist ikke forlange meget mere. Utroligt nok fik vi det langt under vores budget – ja vi bor faktisk for kun omkring 47 kr. om dagen.

Hvis i skal på boligjagt i Thailand så vil vi give jer følgende råd:

  • Tag jer god tid og lad vær med at stresse!
  • Vær nysgerrig og bed om at se værelset og evt. få en kode til internettet for at teste kvaliteten, inden i beslutter jer om noget som helst.
  • Få dem til at gentage hvis du er i tvivl, der er MEGET forskel på deres engelsk kundskaber.
  • Husk altid at få af vide om det er inklusiv elektricitet.
  • Prut om prisen – hvis du bliver i længere tid, er de altid til at forhandle med!
  • Lav aftaler om rengøringer, så du ikke lige pludselig skal stå for det hele selv.
  • Stil hellere for mange spørgsmål end for lidt!

Rigtig god boligjagt og skriv hellere end gerne en kommentar hvis i skulle have nogle spørgsmål!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *