Da jeg i efteråret 2013 tilbragte tre måneder i Malaysia, nåede jeg også lidt et hurtigt smut forbi miniput landet, som meget få kender til, Brunei. Brunei er det tredje land der deler Borneo foruden Malaysia og Indonesien og det er også det mindste.

Brunei er sammenlignet med Malaysia og Indonesien og ja faktisk Asien generelt, et meget rigt land pga. af olie og naturgas der blev fundet tilbage i 1929. Fordi landet adskiller sig fra sine naboer er det heller ikke så nemt at rejse ind i. For danskere og formentligt andre europæere er det dog ikke noget problem, hvis man bare tager sig tid til at udfylde div. papirer som man får udleveret flyet/ved grænsen.

Jeg tilbragte ca. tre dage i det lille land og nåede derfor ikke at rejse så meget rundt. Men hovedstaden der hedder Bandar Seri Begawan fik jeg travet rundt og besøgt diverse museer, den meget flotte Sultan Omar Ali Saifuddien Mosque og ikke mindst den del af byen der befinder sig på vandet.

Hvis du har et par dage i Brunei vil jeg anbefale dig at opleve følgende:

Malay Water Village

Der er mange byer på vandet rundt omkring i Sydøstasien, men den i Brunei skulle efter signende være den største i verden. Da jeg var på en bådtur rundt for at opleve den, var vejret desværre ikke med os, men det var bestemt stadig en oplevelse.

Jeg var meget imponeret over hvor stor byen var og at der både var moskéer og skoler at finde derude på pæle. Ja man behøvede næsten ikke engang at komme ind på fastlandet. De andre byer på vandet, jeg oplevede i Malaysia, var ofte steder hvor de lidt dårligere stillet boede og derfor var det meget slidt og der var skrald alle vegne. Det var noget helt andet med Malay Water Village i Bandar Seri Begawan, som var virkelig virkelig flot med store nybygget huse og imponerende moskéer.

Hvis jeg engang kommer tilbage til Brunei vil jeg prøve at gå rundt i byen på vand fremfor kun at sejle – for den er virkelig imponerende!

brunei4 brunei1Sultan Omar Ali Saifuddien Moské

En virkelig smuk moské man også har mulighed for at se indefra, hvis man trækker i lidt mere tøj. Desværre var den ved at blive renoveret da jeg besøgte den, men det gjorde den ikke mindre flot.

Jeg fik taget så mange billeder af den flotte bygning og jeg vil helt sikkert anbefale at gå en tur eller to rundt om den. Det skal lige siges, at det ikke er lovligt at befinde sig inde i eller i området omkring moskéen, når der bliver kaldt til bøn.

brunei3 brunei5Royal Regalia Museum

Jeg har desværre ingen billeder fra de flotte Royal Regalia Museum, da man desværre ikke må tage et kamera med ind, men jeg huske stadig tydligt oplevelsen.

Det er et enormt museum med mange forskellige rum, hvor alt om Bruneis tidligere samt den nuværende sultan er samlet. Meget af det var lidt kedeligt at kigge på, men gennemgående synes jeg det er et besøg værd, da man får et ret godt indblik i Bruneis historie. Hvis jeg ikke husker helt forkert, mener jeg også det er gratis at besøge, men hold mig ikke op på det!

brunei2

Brunei var et spændende og anderledes land at besøge og jeg vil anbefale jer at stikke næsen forbi hvis i er i området. Dog vil jeg ikke anbefale mere end et par dage, for så meget var der heller ikke at se i det lille land.

Skriv endelig hvis i er ved at planlægge en tur til Brunei og ønsker hjælp til det ene eller andet! Så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe.

/Malene

2 Comments

 1. WOW sikke et eksotisk land at besøge. Har aldrig hørt om nogle der har været der før. Ser super spændende ud og selvom du ikke måtte fotografere indenfor så er Royal Regalia Museum, da en super imponerende og smuk bygning Royal Regalia Museum. Tak fordi i delte det med os andre:-)
  Spændende blog i har den vil jeg da følge i fremtiden. Godt gået!

  • Malene & Nicolaj

   Det har jeg faktisk heller ikke og det var egentlig lidt af et tilfælde vi endte der, men det var super spændende 😀
   Tusind tak! I skal være meget velkomne 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *