”Hvad er en digital nomade?”, ”Hvordan fungerer det?” og ”Er det overhovedet muligt?” er ofte nogle af de spørgsmål vi bliver mødt med, når vi fortæller omkring vores livsstil. Og selvfølgelig skal de spørgsmål komme, fordi vi ikke lever efter en typisk dansk livsstil – eller endda en backpackers livsstil.

Vi har allerede skrevet en del omkring vores livsstil, som I kan læse her. Men I dette indlæg vil vi forsøge at besvare en række af de spørgsmål, som vi oftest støder på fra læsere, bekendte og folk vi møder på rejsen.

endagi..Hvad er en digital nomade?

En digital nomade er en person, som ikke er bosiddende noget sted og rejser rundt i verden (nomade-delen) samtidig med, at personen driver sit forretningsliv online (digital-delen). En digital nomade tjener således sine penge online, nok penge til at rejse rundt i verden og leve i kortere perioder, hvor personen skulle ønske dette.

Hvordan fungerer det?

Selvom vi rejser rundt, og skriver omkring det her på JustBrowsing.dk, så er vi ikke backpackere. Dette betyder, at vi ikke konstant er på farten og rejser ikke rundt hele tiden. Vi befinder os på samme destination i 1-2 måneder, hvor vi således har muligheden for at arbejde, opleve destinationen og komme tæt på den lokale kultur.

I videoen herunder har vi forsøgt, at fremvise hvordan en helt almindelig arbejdsdag kan være for os. Vi befinder os i videoen på den thailandske ø Koh Lanta, som i sig selv er et paradis.

Med lige præcis denne video er det vigtigt at pointere, at denne blot fremviser elementer at vores dag, og således ikke er et præcis billede af brugt tid på de forskellige aktiviteter (… tror nemlig, at vi arbejder en smule mere).

En almindelige arbejdsdag vil ofte opdele sig således:

kl. 8.30 Morgenmad, som ofte nydes på vores værelse.
kl. 9:00-9:45 Morgentræning og svømning.
kl. 10:00-12:30 Arbejde, især besvarelse af e-mail fra kunder (grundet tidsforskel, er det ikke alle e-mail fra kunder, vi kan læse på dagen). Herefter tjek af relevant aktiviteter på sociale medier og udgivelse af indhold, på tværs af egne domæner.
kl. 12:30-13:30 Middagsmad på det sædvanlige gadekøkken eller restaurant (afhængig af den pågældende destination).
kl. 13:30-16:00 Arbejde med fokus på freelanceopgaver for vores danske kunder. Ligeså i dette tidsrum, at kunderne begynder at stå op og kommunikation med disse påbegyndes.
kl. 16.00-17:00 I dette tidsrum er fokus er på foto- og videoproduktion (selve processen med at optage samt redigere).
kl. 17.00-18.00 Møde omkring dagens arbejde, og planlægning af opgaver og evt. hasteopgaver til aftenens arbejde. Ligeså planlægning af næste arbejdsdag.
kl. 18:00-19:30 Aftensmad på en af destinationens mange gode restauranter eller et gadekøkken, hvis destination har et godt udvalg at byde på.
kl. 19:30-22:00 De sidste afsluttende opgaver færdiggøres, og kan både omfatte kunder og egne projekter. Det er ligeså her, at eventuelle Skype-møder med kunder afholdes.
kl. 22:00-? En kold øl eller drink kan nydes, hvis ikke blot den står på afslapning med en god e-bog eller et afsnit The Big Bang Theory.

Det er vist det man kalder en arbejdsdag! Vi har selvfølgelig også halve eller hele dage, hvor vi blot slapper af, nyder en kold frugt-shake eller udforsker destinationen. Vi holder ikke weekend, da vi arbejder når vi har lyst, og når kunderne har et ønske herom. Derfor holder vi vores fridage når tiden tillader det, og planlægger ofte et par dage ind sidst i måneden, hvor vi rigtig kan opleve den flotte natur omkring os.

Hvordan fungerer økonomien?

En af fordelene ved at arbejde i lande i Asien er, at leveomkostningerne er lavere. Derfor er vores målsætning, at vi skal kunne leve for 6.000 kr. om måneden (læs mere her).

Boracay i filippinerne
På nogle af de destinationer vi besøger, kan vi være heldige at have en kontorplads så lækker som denne. Billedet er fra vores kontor på Borcay i Filippinerne.

Dette er selvfølgelig betydelig mindre, end hvad vi kunne leve for i Danmark. Dette betyder jo heldigvis, at vi har behov for at tjene mindre – og også arbejde mindre (… hvis vi skulle ønske dette). Det giver os rigtig mange muligheder ift. arbejdet, at leveomkostningerne i Asien er så lave. Vores faktisk indtjening varierer meget fra måned til måned, men er selvfølgelig altid som minimum over leveomkostningerne (Du kan læse mere omkring vores faktiske indtjening lige her).

Vi arbejder ud fra følgende budget, når vi besøger en destination i 30 dage: 3.000 kr. til husleje, 2.000 kr. til mad, 800 kr. til fornøjelser og oplevelser samt 200 kr. til diverse- og uforudsete omkostninger. Kan vi altid holde det? Ikke altid, men vi er ikke langt fra, når vi går over beløbet.

Hvem, hvad og hvorfor ift. arbejde

Hver måned bruger vi ca. 40-60% af vores arbejdstid på kunder, hvor vi primært arbejder som freelance konsulenter for en række danske webshops. Disse webshops hjælper vi med en bred vifte af marketingopgaver – sociale medier, e-mail, seo, tekst- og billedeproduktion. Resten af tiden bruger vi på drift, opbygning og vedligeholdelse af vores egne hjemmesider, som f.eks. vores rejseblog JustBrowsing.dk og DIYblog.dk – en blot omkring gør-det-selv indenfor håndværk, opskrifter og meget andet. En række af disse sider, skaber os ligeså en indtjening.

Vi forsøger at brede vores indtjening udover en række områder for ikke, at være påvirket af elementer som vi ikke kan forudse. Men samtidig forsøger vi at holde et vist maksimalt niveau af kunder og egne projekter, da vi ikke har et ønske om at komme til at arbejde 37+ om ugen.

At blive økonomisk rig er ikke et ønske for os, hvorimod at blive rig på oplevelser er

Vi har en grundlæggende forudsætning om, at så længe vi blot tjener til at leve hernede (+20% i ”backup”), så er dette den perfekte sammensætning. At blive økonomisk rig er ikke et ønske for os, hvorimod at blive rig på oplevelser er.

/Nicolaj

5 Comments

  1. Jeg synes, det er så super fedt at I lever et liv som ‘digitale nomader’. Det er en mega spændende livsstil. Som I ved har jeg arbejdet for et firma i Barcelona, som havde sådan nogle som jer, som deres målgruppe. 😉 Jeg håber at jeg selv på et tidspunkt kan snuse lidt mere til denne verden. 🙂

    • Malene & Nicolaj

      Mange tak Nikoline 😀
      I skal da bare hoppe ud i det dig og Toke – er helt sikker på i ikke vil fortryde 🙂

  2. Hvordan kom i i gang med at leve som digitale nomader? Super fin blog, med massere af fantastisk inspiration! 🙂

    • Malene & Nicolaj

      Hej Cecilie

      Mange tak 🙂

      Vi tog beslutningen 1,5-1 år før vi tog springet til udlandet, da vi på daværende tidspunkt ventede på at Malene skulle blive færdig med uddannelsen. Den tid brugte vi på, at dygtiggøre os indenfor vores områder (f.eks. online marketing, affiliate, grafisk design etc.). Herudover opbyggede vi en række hjemmesider, som kunne skabe en online passiv indtægt– som en slags backup.

      3-4 måneder før vi vidste vi skulle rejse fra Danmark, stiftede vi virksomheder og begyndte vores konsulentforretning. Derfor brugte vi den sidste periode på at skaffe de første kunder, som skabte fundamentet for de virksomheder vi driver i dag.

      Vi er også i gang med et indlæg (“Digital Nomade FAQ”), med alle de spørgsmål vi har modtaget omkring vores livsstil. Så kig med på bloggen en af de kommende uger!

  3. Vi havde drømt om at blive digitale nomader i begyndelsen af ​​vores karriere, men senere forstod vi, at vi vænnede os til at bo i vores by, og vi har også brugt for sædvanligt møde med venner og forældre.
    Jeg har også en rigtig god atmosfære på mit arbejde, og jeg er ikke klar til at forlade mit kontor i lang tid.
    Men at læse om din oplevelse var interessant for mig!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *