Vidste du, at der findes en række lande hvori, du kan leve for under 6.000* kr. om måneden for 2 personer? Du hørte rigtig, det er faktisk en mulighed, som vi igennem 2016 vil forsøge at udnytte til vores fordel.

Vælger man at leve i et vestligt land som f.eks. Danmark, så er man nødsaget til, at have en højere indtægt. Men vælger man derimod at leve i f.eks. et land i Asien, så kommer man længere for 1 krone end i Danmark.

Da leveomkostningerne er lavere i disse lande, så giver det dig en række muligheder ift. at vælge præcis den livsstil du ønsker. F.eks. kan du vælge at arbejde mindre og bruge dine fritid på at udforske destinationen, bruge opsparingen og holde 100% fri eller du kan arbejde lige så meget som i Danmark og leve som konge. Ideen er blot, at du grunde de lave leveomkostninger får en række muligheder, som du ikke havde i Danmark.

JustBrowsing.dk er vores eventyr igennem en række af de lande, som giver os mulighed for at leve for under 6.000 kroner om måneden. Vores livsstil er en sammensætning af arbejde og oplevelse, hvor vi arbejder undervejs for at få muligheden for at bo og opleve de forskellige destinationer (50% arbejde og 50% oplevelse).

Herunder finder du en række af de lande, som du kan leve i for under 6.000 kroner om måneden. Da vi selv befinder os i disse lande, vil vi løbende skrive omkring hvor meget vi selv benytter deri. Disse indlæg vil løbende blive indsat herunder, således du kan læse mere omkring priserne i de forskellige lande.

Koh Samui SuratHo Chi Minh Lombok i IndonesienChiang Mai PhuketGili Trawangan YangonColombo Koh Lanta

Kuala Lumput Bali Boracay 4 byer

*De 6.000 kr. omfatter således alle omkostninger til at lave såsom husleje, mad, intern transport, oplevelser etc. men ikke omkostninger som f.eks. rejseforsikring og flybilletten til landet. Alle de beløber der fremgår herover er for 2 personer – og vælger man kun at leve i landet én person, vil prisen således være billigere, men formentlig ikke halveret grundet synergieffekten ved bolig og mad. 

9 Comments

 1. Jeg er med på Chiang Mai.

  Har brugt to måneder i byen og glæder mig allerede, til jeg skal tilbage igen. Fænomenal by. Måske den bedste i verden som digital nomade.

  Jeg kan dog ikke lade være med at undre mig over strandbilledet, da Chiang Mai er kendt for netop ingen strande at have, men at være omkranset af bjerge i Nordthailand? q:o)

  Cool blog!

  • Malene & Nicolaj

   Hej Halfdan

   Chiang Mai giver mange muligheder, og tiltrækker mange digital nomader såvel som turister 🙂
   Men ja, stranden er der lige netop ikke 😀 Alle billeder fra ét land er det samme – men lidt misvisende i denne situation 😀

   /Nicolaj

 2. Lækkert. Var også ret glad for Chaing Mai, men Phuket by var også lækker. Der er nærmest ingen turister, og vi boede LIGE ved at stort shopping mall, nyopført og med lækker foodcourt. Ca. samme pris som Chiang Mai, og lækkert hvis man skal have helt ro og lidt væk fra turisterne en måned 🙂

  • Malene & Nicolaj

   Hej Morten

   Vi har faktisk ikke prøvet Phuket by, men det tror jeg er på listen. At komme lidt væk fra turistområderne, er jo hurtigt noget man foretrækker. Tak for tippet.

   /Nicolaj

 3. Sebastian Krausing

  Jeg tager til Bali til sommer, hvilket jeg kan se er en destination, der alligevel er godt placeret oppe på listen. Tvivl dog også på, at jeg kan holde mig på 6.300 kr., men det er vel også noget andet, når det blot er ferie 🙂

  Det er første gang jeg smutter til Bali, så hvis du har nogle tips, så modtager jeg dem gerne 🙂 Skal bl.a. til Ubud, Cascada og Gili Meno.

  • Malene & Nicolaj

   Det er bestemt noget andet når det er ferie 🙂 Selvom det er billigt på Bali kan man nemt komme til at bruge en masse penge (y)
   Bali er fantastisk og vi drømmer os ofte tilbage dertil. Ubud og Gili Meno er helt sikkert gode steder at opleve og vi har også hørt en masse godt om Cascada.

   Nogle af vores favorit oplevelser på Bali og øerne omkring, må helt sikkert være trekking af Batur, River rafting på floden Ayung og snorkling ved Gili Meno og Nusa Lembongan. Vi er glade for naturen og Bali har en masse at byde på hvad det angår. Rigtig god tur!

 4. Jeg kan 100 % tilslutte mig anbefalingerne om at rejse (og bo) i Asien.

  Specielt er jeg vild med Burma – som udover lave priser også har en fantastisk befolkning og nogle spændende seværdigheder.

  Men faktisk behøver man jo ikke kigge meget længere end til Østeuropa for at kunne leve væsentlig billigere end i Danmark. Og et land som Sydafrika er også billigt lige nu.

 5. Sri Lanka, i den nordlige del af Asien, vil jeg helt vildt gerne besøge.
  Thailand, Burma og Filippinerne er krydset af listen.
  Dejligt med anbefalinger!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *