At leve som digitale nomader er kun muligt, fordi internettet giver os disse muligheder. Men for at være langtidsrejsende som digital nomade, så er der noget udstyr – software og services – som giver os disse muligheder. Disse er uundværlige for os, og en del af at kunne bibeholde vores livsstil.
Herunder finder du en liste over lige præcis det software og services, som vi benytter på vores rejse.
Backup af data
Som altid er det vigtigt at tage backup, da du hurtigt kan komme ud for en ulykke, og en ødelagt harddisk. Derfor har vores største fokus været på, at kunne tage backup af alt på vores computer, kamera og videokamera.
Backup af billeder (Flickr)
Vores valg efter lidt research, faldt på Flickr. Ved Flickr får man nemlig gratis 1 TB og du kan uploade billederne i deres originale størrelser. Vi gør alle vores billeder private, men kan nemt inviterer familie og venner til at kunne se og bruge et album, hvis vi ønsker dette. Inden vi tog af sted brugte Malene et par uger på at tage backup af alle sine mange tusinde billeder. Det tog lang tid, men fungerede ufortrødent og nu uploader vi hver gang, vi ligger nye billeder ind på computeren. Det varier meget hvor hurtigt det går, alt efter hvor god en net forbindelse vi har på den pågældende destination.
Backup af dokumenter (Dropboks)
Dropboks er vores nummer et backupudbyder, som vi benytter primært til backup af vores arbejde – herved primært dokumenter. Grundet de muligheder der er for at dele dokumenter imellem personer, benytter vi ligeså Dropboks til at dele vigtige filer på tværs af vores computere f.eks. med samarbejdspartnere og kunder.
Dropboks kan ligeså tilknyttes med Gmail (pr. marts 2016), hvilket gør det ekstremt nemt at fremsende store filer til kunder. Disse hentes herved direkte fra din Dropboks, og de skal således ikke uploades og vedhæftes til den pågældende e-mail.
Når programmet er installeret på din computer, så kan du vælge hvilken mappe Dropboks automatisk skal holde opdateret. På denne måde bliver alle filer i denne mappe optaget i skyen til backup, når du har internetforbindelse.
Tip: Igennem Fiverr.com kan du få din gratis plads opgraderet fra 2 GB til 18-25GB.
Backup af videofiler (Dropboks)
Backup af videofiler er ofte et problem, da mængden hurtig overskrider den gratis plads mange udbydere stiller til rådighed. Med Dropbox Pro får du 1.000 GB plads til rådighed, for kun 99$ om året.
Hvad der gør Dropboks praktisk til backup af video er, at du nemt automatisk kan uploade din videofiler løbende. Endvidere kan Dropboks selv håndtere det ustabile internet du finder i udlandet, hvilket kan være problematisk ved en række andre udbydere og nemt skabe afbrydelser.
Skulle du få pladsproblemer på din computer, kan du nemt fravælge at videoer fra bestemte mapper (f.eks. tidligere destinationer) ikke skal lagres på din computer, men kun i skyen. Skal du kunne tilgå filerne hurtigt, kan du have en total backup af disse på en ekstern harddisk – læs mere i Digital nomade udstyr #1: Elektronik.
Billeder & video redigering
Grundet vores arbejde og egne projekter, så arbejder vi rigtig meget med video og billedredigering. Derfor er det vigtigt at have det helt rigtig software med på rejsen, som kan forvandle vores materiale til kunst.
Photoshop
Et uundværligt stykke software, som især benyttes til vores blogs Vinterfryd.dk og JustBrowsing.dk. Kort og godt kommer alle billeder en tur igennem Photoshop.dk for, at lave de helt rette resultater. Photoshop er et af de programmer der bliver benyttet dagligt og det er et program vi simpelthen ikke kan leve foruden.
InDesign
Skal vi derimod arbejde med produktion af bannere, plakater og opsætning af collager, så er det InDesign, som vi benytter. Selvom det er begrænset hvor ofte programmet benyttes hernede, så er det et af de faste på vores computere. Malene har en stor forståelse for de fleste af Adobe programmer og derfor er de fleste repræsenteret på hendes Mac.
PixaBay
Det er ikke i alle situationer, at vi har alt grafisk indhold ved hånden. I sådanne situationer benytter vi sider som f.eks. Pixabay til at finde gratis billeder og andet grafisk materiale, som vi kan skabe flotte resultater ud fra. Dette kan f.eks. være hvis vi mangler delelementer til et logo, bannere etc.
GoPro Studio
Når videoerne optaget med vores GoPro Hero4 Black skal sammenklippes, så sker dette igennem GoPro Studio. Med en nem brugerflade, og et simpelt udvalg af værktøjer, så kan vi hurtigt sammensætte en fed og inspirerende video.
Premiere Pro
Når der skal mere redigering til for, at skabe den helt rigtige video, så begiver vi os over i Premiere Pro. Med en avanceret brugerflade og flere værktøjer, kan man ligeså her skabe flotte videoer.
/Nicolaj