Siden vi første gang havde muligheden for at besøge et kæmpe supermarked i udlandet, har vi altid følt os tiltrukket af disse, når vi rammer en ny destination. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi skal besøge de små og store supermarkeder, som noget af det første, når vi ankommer.

Det giver hurtigt et indblik i kulturen, at se hvad de har i deres frugtafdeling, i køledisken og på slikhylderne. Der er mange måder at opleve en ny kultur på, men en af de sjovere er, at gennemgå folks køleskab – hvor denne metode nok er den nemmeste.

Når flyet er landet og vi er kommet tilrette på hotellet, så skal vi ofte ud og snuse rundt i lokalområdet – og finde de nærmeste supermarkeder. Billederne herunder er fra Bali, hvor vi besøgt Lippo Mall – og giver et lille indblik i den indonesiske madkultur.

Vi er pt. i Thailand, hvor en række af samme produkter er at finde på hylderne, men hvor der ligeledes er helt nye og sære produkter at finde.

Kage
Noget af det sidste Malene sagde til mig inden rejsen var, at nu skulle jeg spise nok kage, da jeg ikke ville få det i et helt år. Det er korrekt at der ikke er dansk kage, men se lige på denne herlighed – den må da smage godt (ironi kan forekomme).
Malene og Jelly
Er der én ting vi mangler i Danmark, så er det udvalget af jelly – og ting med jelly i. I Indonesien findes der er hav af forskellige måder hvorpå du kan spise/drikke jelly – og mange forskellige smagsmuligheder (..og udformninger!).

Malene og jelly-2Jelly

Taz
Hvordan får man børn til at spise flere kartofler? Man putter selvfølgelig den tasmanske djævle Taz udenpå – det er da logisk.
Rambutang og ananas
Selvom udvalget af frugt ikke er lige så stort i Indonesien, som i mange andre asiatiske lande, så er det stort nok – men udvalget af dåsefrugt er enormt. Og der findes en række ret mærkelige sammensætninger – i dette tilfælde rambutan proppet med ananas.
Grønt brød, jamen hvorfor ikke! Der er tale om ”Pandan” brød, hvor der er tilsat elementer fra Pandan planten, hvilket giver den grønne farve. Det er en tropisk plante som både benyttes i medicin og mad – og ja, giver farve.
Grønt brød, jamen hvorfor ikke! Der er tale om ”Pandan” brød, hvor der er tilsat elementer fra Pandan planten, hvilket giver den grønne farve. Det er en tropisk plante som både benyttes i medicin og mad – og ja, så giver den farve.
Det er som om, at noget slik bare skal være større end i Danmark. Den ”normale” nødde-/chokoladebar er formentlig på størrelse med 10*Toblerone.
Det er som om, at noget slik bare skal være større end i Danmark. Den ”normale” nødde-/chokoladebar er formentlig på størrelse med 10*Toblerone.
Slik og tang? Jep, der findes et hav af slik bestående af tang, som f.eks. denne ”Big Sheet”. Og de lyver ikke på indpakningen, der er tale om ”Taste from the sea”. Helt sikkert noget slik der er værd at forsøge at pranke folk med.
Slik og tang? Jep, der findes et hav af slik bestående af tang, som f.eks. denne ”Big Sheet”. Og de lyver ikke på indpakningen, der er tale om ”Taste from the sea”. Helt sikkert noget slik, der er værd at forsøge at pranke folk med.
”Nej se Malene, disse store poser må være hundefoder”. Nej det blot 10 & 20 kilos poser med ris. Jep, så meget riser spiser man hernede.
”Nej se Malene, disse store poser må være hundefoder”. Nej det blot 10 & 20 kilos poser med ris. Jep, så meget ris spiser man hernede.
andet
Man kunne formentlig købe sig fattig, hvis man skulle finde ud af hvad der var af muligheder i de tusinde bøtter. Nødder, tørret svampe, tang og meget mere.

andet-2

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *