En af vores helt store interesser er snorkling og (fri)dykning, som vi bruger en stor del af vores fritid på. Interessen for vand har altid været tilstedeværende, men den store kærlighed til dykning og snorkling, er første kommet i de senere år – og endnu mere her i 2016.

Vores dykning- & snorkling setup består af en almindelig dykkermaske (uden snorkel), som benyttes til fridykning når vi rammer de 5-10 meter. Herudover har vi den fantastiske Easybreath fra Tribod, som er en fullface snorkling maske, som tillader at du trækker vejret igennem mund og næse samtidig med at du har et 180° udsyn.

Dykning med Easybreath

Easybreath er perfekt til folk som ikke kan trække vejret igennem munden, og har svært ved at puste vandet ud, når man rammer vandoverfalden igen. Selvom dette er praktiske egenskaber, så er det dog ikke den største fordel ved at benytte Easybreath i stedet for en normal maske og snorkel

Med Easybreath får du et langt bedre og bredere udsyn, som ikke kan opnås med nogle almindelige masker. Herudover slipper du for én ufattelig irriterende egenskab, som alle mennesker oplever ved deres masker – nemlig at de dugges til over tid.

Selvom der er tale om en fullface maske, så er der en opdeling i to rum, som adskiller din næse/mund fra dine øjne. På denne vil selve duggen blive i det nederste område, og du har altid 100% klart udsyn til at kigge på fisk og koraler.

Med masken får du en helt igennem gennemført fiske-og-koral-kig-oplevelse, og er sikret ikke at gå glip af nogle oplevelser. Derfor er Easybreath virkelig smart at benytte i situationer, hvor der er koraler og fisk tæt ved vandoverfladen.

Malene Easybreath-indlæg

Når det kommer til selve dykningen med Easybreath, så er dette også en mulighed, dog med visse begrænsninger. Man har nemlig en ”boble” af luft på hovedet, hvilket sætter naturlige begrænsninger for hvor langt du kan komme ned, før ”trykket” vil påvirke dig.

Med lidt øvelse kan det lade sig gøre, at dykke ned til 3-4 meter med Easybreath på, hvilket ofte vil være nok i de fleste situationer. Med tiden vil man ligeså kunne indtage en smule af luften i masken, som gør du kan blive længere nede og ligeså dykke længere ned.

Når man rammer overfladen igen, har Easybreaths indbygget snorkel en funktion som gør, at vandet løber ud af sig selv, og du øjeblikkeligt kan trække vejret igennem snorklen med munden eller næsen, præcis som du skulle ønske det.

Skulle der komme vand ind i masken, så har denne en smart funktionen i bunden, som automatisk lader vandet løbe ud, uden at du får dette i næse eller mund (kan ligeså hjælp på vej, ved at puste kraftigt ud). Derfor slipper du også for denne konstante smag af saltvand, som man ellers ofte er bekendt med når man snorkler og dykker.

Som du nok allerede kan høre, så er vi ret vilde med at bruge Easybreath. For os er det eneste rigtige minus, at der er begrænsninger for hvor langt du kan dykker ned. Løsningen herpå er blot, at vi har en mindre maske spændt fast til låret, således vi nemt kan skifte imellem disse, skulle vi have lyst til et længere dyk. Og ja, så er et andet minus måske, at man ser en smule dummere ud med Easybreath, og man lige skal vende sig til at folk kigger.

/Nicolaj

12 Comments

 1. Flott review! Denne ser helt genial ut og vi har bedtilt to stykker.

  • Malene & Nicolaj

   Fedt du kunne bruge det Rune 😀 Håber I får ligeså gode oplevelser med jeres masker, som vi har haft 😉

 2. Hej Malene og Nicolaj
  Jeg har kikket på Easybreath, – men synes det er svært at gennemskue ,hvor de købes ?
  Kan I anbefale noget? Det er forøvrigt en rigtig flot/spændende side I har😀

 3. Annette Hagedorn

  desværre ser det ud til at Tribord ikke sender til Danmark. og Amazon er meget uoverskueligt, da mange af produkterne sendes fra østen og der derfor trælst nok kommer told osv oveni. Har i et bud på hvor jeg kan købe maskerne uden alt for meget besvær? Jeg har brugt en hel eftermiddag på nettet uden at kunne finde et svar selv.

  • Malene & Nicolaj

   Hej Annette,
   Øv med deres egen hjemmeside :-/
   Vi kan desværre ikke rigtig være dig til mere hjælp. Vi brugte selv tid på at finde nogle på Amazon og selv det var lidt besværligt, så var det bestemt det hele værd. Vi er SÅ glade for vores.
   Vi oplevede nogle enkle steder man kunne leje dem i Asien, men det er måske lidt af en risiko.
   Vi håber meget du har heldet med dig.
   Malene & Nicolaj

 4. Anton Bech

  hvor bestiller disse frække sager?

 5. Mette Damgaard

  MyWaterMask er ikke fra subea, men forsøger nu alligevel om ikke de er ok.
  Til 249,- kan det ikke gå helt galt

  • Malene & Nicolaj

   Jeg er vist nok efterhånden kommet flere udbydere af dem – men vi har ikke personligt anbefale nogle af dem, da vi ikke har prøvet dem. Jeg ville personligt finde de oprindelige, da jeg ved den fungerer 100%, men de kan også være svære at finde 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *