Som allerede afsløret, så befinder vi os ikke i Senggigi mere, men er derimod bevæget os lidt længere vest på, hvor de fantastiske Gili øer er placeret. Vi var meget i tvivl om Gili var stedet for hos, hovedsageligt på grund af kvaliteten af internettet. Vi valgte dog at tage chancen, med den plan b at vi altid kunne tilbringe et par dage her for så at tage videre til Bali, hvor vi alligevel skal flyve videre til Thailand fra, om en uges tid.

Der er flere måder at kommer til Gili på, alt efter om man er på Bali eller Lombok. Fra Senggigi er der heldigvis ikke så langt og rejsen virkede derfor overkommelig. Vi arrangerede transport med Suzanne, som er den hollandske kvinde der ejer Indah Homestay med sin indonesiske mand. Vi betalte 75.000 idr pr. mand og brugte faktisk ikke tid på at forhandle prisen, da hun havde været rigtig sød til, at give os rabat for vores værelse.

senggigitilgili1

Vi tog af sted 8.30 om morgenen, hvor vi blev hentet af en chauffør lige ude foran vores hotel. Et tysk par fra hotellet skulle også en tur til Gili og vi fik derfor lidt selvskab på turen. Vi kørte mod Bangsal hvor vi skulle sejle fra, og vi nød den skønne udsigt udover kysten hele vejen og det at se lidt mere af Lombok, for da vi kørte fra lufthavnen til Senggigi, var det desværre meget mørkt. Vi var næsten nået til vores destination, da der lød et ’BANG’!

Vi var så uheldige at bilen punkterede! Det blev lidt noget kaos, men det endte med at vi fik fat i en hestevogn, hvor vi læssede alt vores baggage på, samt undertegnede og så gik det tyske par og Nicolaj ned til havnen. Vi fandt hurtigt ud af, at vi sagtens kunne have gået vejen med vores bagage, men det var umuligt at se sige hvor langt der var på forhånd og så fik jeg også chancen for at køre en tur med en ’Lombok Ferrari’!

senggigitilgili2

Efter at have ventet i omegnene af en time, mens diverse sælgere forsøgte at sælge os returbilletter fra Gili til de vildeste overpriser, kom vi endelige om bord på en lang båd der skulle tage os til Gili Trawangan. Et par søde indonesere hjalp os op på båden med vores bagage, så det ikke røg i vandet, men da vi selv kom om bord var de pludselig ikke så søde mere og ville have penge for at bære vores bagage. Det fik de dog ikke så meget ud af og da vi ca. en halv time senere kom til Gili Trawangan, sørgede vi for at tage alt vores bagage selv!

På Gili øerne er alt motordrevet transport forbudt og derfor forgår alt transport med hestevogne, cykler eller på gåben. Øen er dog så lille at det overhovedet ikke er noget problem. Vi valgte at gå til vores hotel og det tog kun omkring ti minutter at finde det lille homestay hvor vi have booket to dage på forinden.

Vi nyder det her på Gili Trawangan og der skal nok komme en masse flere indlæg om denne lille hyggelige paradis ø!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *