En af vores mest standhaftige ejendel er vores GoPro Hero 4 Black, som er blevet en fast rejsepartner. Det er derfor sjældent vi begiver os ud i verden, uden et kamera i den ene hånd og et GoPro i den anden. Så vi nemt kan dokumentere de små øjeblikke, som gør vores rejse interessant.

Allerede inden rejsen begyndte vidste vi, at en rejseblog formentlig ville være det helt rigtige for os. Vi var vilde med tanken om, at dele ud af den erfaring vi ville få på rejsen samtidig med, at vi kunne opbygge vores eget lille univers med en masse gode rejseminder. I første omgang skulle det blot ske igennem tekst og billeder, men hurtigt kom tanken omkring video til overfladen.

En smule overtalelse skulle der til, men jeg fik hurtig Malene med på ideen. Og der gik derefter ikke meget tid, før en GoPro Hero4 Black var landet i kufferten. Herefter skulle det rette ekstra udstyr findes, hvor vi i første omgang testede de billige alternativer af. Især Floating Grip, Tripod og Head Strap er praktisk, når oplevelserne skal filmatiseres.

HUSK AT SE VIDEO I HD. I videoen herover benytter vi GoPro Hero 4 Black under vandet på øen Gili Trawagan i Indonesien. Der er krystalklart vand, fisk og koraler, som alt samme står rigtig skarpt i denne video.

Med GoPro har vi mulighed for, at optage alle vores små øjeblikke – i luften, under vandet eller blot en gåtur på stranden. Der er tale om et stykke værktøj, som er bygget til at modstå rigtig meget. Kort og godt, er der tale om det perfekte udstyr til et par rejselystne digitale nomader.

Kort og godt, er der tale om det perfekte udstyr til et par rejselystne digitale nomader.

Der er tale om et action videokamera, som kan holde til dyk på 40 meter, optage i 4K video og alt sammen imens den fylder mindre end en Rubiks Cube. Selv benytter vi den især til hiking, snorkling, dykning og besøg på de lokale madmarkeder.

Især når det kommer til vandet, så er vi særlig glade for enheden. GoPro giver os nemlig mulighed for, at dele vores glæde for snorkling og fridyk.

HUSK AT SE I HD. I denne video besøger vi det lokale søndagsmarked på Koh Samui i Thailand. Her forvandles en række gader til madmarkeder, og med vores GoPro video forsøger vi at indfange et fantastisk og stemningsfyldt øjeblik.

Hver eneste gang vi kigger videoerne fra vores GoPro igennem, bliver vi overrasket over den kvalitet som vi får. Selvom kvaliteten kan fås bedre med dyrere udstyr, så er disse sjældent standhaftige nok til vores eventyr. Kort og godt slår GoPro mange andre videokamera/kamera i anvendelsesmuligheder, da den praktisk talt kan sættes fast på næsten alt – uanset hvilket vejr modernatur smider efter os.

Vores anbefalinger til rejsende

Selvom GoPro Hero4 Black er et fantastisk stykke værktøj, så kan det være en rigtig god ide med et godt kamera til billeder. Selvom videokvaliteten er rigtig god, så kan billederne taget med vores GoPro Hero4 slet ikke hamle op, med de billeder som vi tager med vores Canon 70D. Skal der optages videoer med en masse tale, så kan det ligeså være en god ide at gøre brug af en ekstra mikrofon.

Nicolaj og GoPro Hero4 Black

Når det kommer til lageringen af video/billeder fra GoPro Hero4 Black, så kan du næsten ikke få for meget plads, og vi benytter selv et 64 GB micro SD-kort. Det er vigtigt at du vælger et SD-kort af høj kvalitet for, at få det bedste resultat under og efter selve optagelsen.

De fleste anbefalninger falder på SanDisk Extreme (f.eks. i 64 GB). Skal man vælge den bedst mulige kvalitet, så gå efter UHS-I U3, som har den højeste hastighed (kan især også mærkes ved, at 64 GB kan flyttes fra kortet til din computer på blot 1 minut).

Se flere af vores GoPro videoer

Ønsker du at se flere fede videoer fra vores rejse, så huske at tjekke vores Youtube-kanal ud.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *