Hvis man ligesom jeg forventer, at en botanisk have er mere end bare en park, så er den botaniske have i Vietnams hovedstad, måske ikke den attraktion man skal sætte næsen alt for højt efter. For selvom det var dejligt med lidt natur midt i den pulserende storby, så var det kort fortalt bare en helt almindelig park med græs, træer et pat søer og bænke her og der.

botaniskhaveSelvom vi nemt kunne have benyttet alt vores tid i Hanoi i og omkring det gamle kvarter, besluttede vi os nu alligevel for at se hvad byen ellers havde at byde på. Det blev blandt andet til et besøg i den botaniske have, der ikke ligger så langt fra Ho Chi Minhs Mausoleum og Hanois største sø Ho Tay (West Lake). Det er altid fascinerende at gå i en park midt i en storby, for selvom man kan fornemme støjen i baggrunden, så er det bare en helt anden verden, man pludselig befinder sig i.

Vi gik en tur rundt i parken og nød alt det grønne omkring os. Der var ikke mange besøgende og alt omkring os bar præg af, at være gammelt og slidt. Stedet kunne bestemt godt bruge en overhaling og en tand mere fokus på det botaniske aspekt. Men ønsker man et kort pustrum fra storbyen, fungerer parken helt fint!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *