En af de ting jeg nød rigtig godt af mens jeg var i Italien, var selvfølgelig is. Jeg har altid været en stor is spiser og forbruget blev på ingen både sat ned, mens jeg boede i isens land!

Der ligger en is forretning på næsten hvert gadehjørne og når jeg siger is forretning, mener jeg selvfølgelig ikke en lille kiosk hvor der bliver solgt ispinde. Is er nemlig en af de mange madvarer, som italienerne virkelig kan finde ud af at lave og jeg efter et halvt år i landet, fik jeg også samlet mig en liste med mine favoritsteder.

Mange af de is forretninger har jeg glemt navnene på, her fire år efter, men to af de lidt større, som jeg altid slår min vej forbi når jeg besøger Italien, vil jeg lige fremhæve.

isGrom

Grom er bare stedet at få is, hvis du er i Italien og deres sortiment er i konstant forandring, så der er rig mulighed for nye smagsoplevelser, hver gang man lægger sin vej forbi.

Grom adskiller sig på mange måder fra andre is forretninger i Italien og det er nok også netop derfor, kæden er blevet så populær. Når man træder ind i en Grom forretning, er isen ikke til at få øje på, fordi den er gemt i små beholdere med låg på. Det kan være lidt forvirrende i starten, men man finder hurtigt ud af deres system.

Selvom i måske, ligesom jeg selv, ikke er så stor fan af vafler, så giv dem alligevel en chance hos Grom. Det er ikke pap rør ligesom mange andre steder og så er personalet utrolig dygtige til at placere isen på de små vafler, så det ligner et helt kunstværk, når man får den i hånden.

Venchi

Den italienske virksomhed Venchi er egentlig først og fremmest kendt for deres fantastiske chokolade. Den chokolade har de heldigvis sans for at bruge i deres is også og er chokolade is lige din kop te, så er ens af Venchis forretninger det helt rigtige sted at gå hen.

Venchi har en lang række forskellige is varianter med chokolade og deres stærkeste på 75 % med kakaobønner fra mellem- og Sydamerika, er helt fantastisk!

Skulle i tilfældigvis være i Italien i den lidt koldere periode, så er Venchis varme chokolade med flødeskum (con panna) et sikkert hit!

Begge steder har en række butikker og derfor er de også mulige at finde mange andre steder end kun Torino. Så skulle i befinde jer i Italien og have lyst til en dejlig kold is, så er begge disse is forretninger helt sublime!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *