En af fordelene ved at rejse er for mange muligheden for, at få læst de bøger man ellers ikke havde tiden til. At rejse er selvfølgelig også alt andet end bøger, men rejser du i længere tid, vil du hurtigt sætte pris på et ordenligt bibliotek på rejsen.

Der findes flere forskellige måder hvorpå, du kan håndtere bøgerne på rejsen. Disse kan ofte opdeles i to forskellige – digitale eller fysiske bøger. Og vi kan hurtigt blive enige om, at der ofte sjældent er plads til et særlig stort bibliotek på rejsen, hvis de fysiske bøger anvendes. Heldigvis lever vi i den digitale tidsalder, og udvalget af digitale bøger (e-bøger) og udstyret til at læse disse, er efterhånden enormt.

Til at læse e-bøger har du en række muligheder som f.eks. omfatter; bærbar computer, tablets samt diverse e-readers. I hver af disse kategorier kan du igen finde rigtig mange valgmuligheder. Vores egen personlig favorit er Kindle Paperwhite.

Kindle-indlæg-2

Der er tale om en e-reader som kun vejer 206 gram, og har en størrelse på 16,9 x 11,7 cm! Der er således tale om størrelsen på en af de mindste bøger, uden at man går over i børnebogs-universet. På denne lille enhed kan du have langt over 1000 e-bøger, og herved læsestof til mange måneder.

5 grunde til at en Kindle er din bedste rejsekammerat

  1. Du får ét kæmpe bibliotek, som kun fylder én bog.
  2. Du skal ikke tænke over at løbe tør for læsestof.
  3. Du kan købe nye e-bøger direkte fra din Kindle.
  4. Du kan læse i mørke, uden at tænde lyset.
  5. Du kan læse i længere perioder uden få trætte øjne.

Kindle - spec

Selvom ideen om at være fuldkommen digital på ens rejse er en fed tanke, så var dette ikke den primære grund til at vi anskaffede os enhederne. Vi brugte lang tid på at minimere vores bagage (især håndbagagen), hvor det naturlige valg til sidst faldt på Kindle Paperwhite – med sine 206 gram stikker den alle bøger, computere og tablets. 

Selvom fysiske bøger har én fordel, nemlig at de ikke kræver strøm, så er dette ikke et problem med Kindle. Ved en fuld opladning holder en Kindle i hele 8 uger, og det er således yderst sjældent at du skal lade enheden.

Den sidste begrundelse for at vælge lige præcis Kindle (og især Kindle Paperwhite) er, at selvom der er tale om en computer, så er det ligesom at læse i en bog. Du får ikke det unaturlige lys i øjnene, og kan stort set ikke se forskel på skærmen og siden i en bog.

Kindle og e-bog

Det kan være svært at forestille sig at en Kindle kan være ligesom en bog, men når først du har prøvet det, vil du forstå hvad jeg mener. Har du tidligere læst f.eks. bøger på tablets eller en bærbar computer, så vil du meget hurtigt foretrække at læse på en Kindle.

 

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *