Inden man står overfor en lang rejse, så er rygsækken/tasken en af de elementer, som man især skal have fokus på. Vores livsstil sætter en række krav til vores rygsæk, og derfor har vi brugt en del tid på at finde og udvælge den helt rette.

Det vigtigste ift. at vælge den rigtig rygsæk for os var, at vi ikke faldt i kategorien ”backpackers” og heller ikke faldt i kategorien ”ferie”. Vi fragter de fleste af vores ejendele i en almindelig rejsetaske, som en helt almindelig turist, men benytter herudover en rygsæk til vores mere værdifulde objekter, dag-til-dag transport samt vandring/fitness.

Dette satte en række krav til vores rygsække, som således skulle være alsidig i brug. Følgende punkter var vigtige for den endelig rygsæk.

  • Godt computerrum eller anden beskyttelse heraf.
  • Hiking-venlig ryg ift. transport af rygsækken i varmen.
  • En samlet størrelsen på min. 11 og maks. 20 liter.
  • Min. 2 rum og tilhørende mindre rum til nem opbevaring.
  • Mulighed for nem opbevaring af kamera såvel som computer (Malene).
  • Lille, kompakt og placeret tæt til ryggen (Nicolaj).

Problemerne skulle vise sig, da vi faktisk begyndt at lede efter den/de rigtige rygsække, da lisen med krav hertil, ikke kunne opfyldes af én taske. Kort fortalt er alle rygesække med computerrum (eller lignende) ikke designet til at blive benyttet i varmen, eller i længere perioder (f.eks. ved vandring). Herunder, så snart vi begyndte at kigge på tasker tilegnet varmen, lange ture etc., så var disse enten for kompakte (f.eks. tasker egnet til løb) eller for store (tasker egnet til egentlig backpacking).

De endelige rygsække

De bedste rygsække for folk som lever vores livsstil, vil vi således udnævne til at være Osprey Talon 11 samt Osprey Syncro 20.

Talon 11 har en totalstørrelse på 11 liter, og består af ét stort rum samt to mindre rum, hvoraf ét af udvendig og ét er indvendig. Modellen udmærker sig ved, at sidde meget tæt til ryggen (ift. ikke at bule ud, som man f.eks. kender det fra en skolerygsæk) samtidig med, at den har en ryg som er udarbejdet til at håndtere varmen. Talon 11 håndterer varmen vha. riller og net langs ryggen, som gør at din ryg kan få luft og ikke konstant er indelukket. Herunder har modellen gode lukkemekanismer, som f.eks. vil blive praktisk til løbe og transport af objekter under styrke-/konditræning.

taske1Syncro 20 har en totalstørrelse på 20 liter, og kan således klare computer, kamera samt andre nødvendig forsyninger som lidt tøj, mad og vand. Modellen har 2 store rum, hvoraf der i det mindste af disse er mindre rum/vedhæng til f.eks. mobil, nøgler etc. Tasken kommer ligeså med et mindre rum som kan tilgås udefra samt et regnslag i bunden. Tasken er perfekte til dag-til-dag transport imellem arbejdsdestination samt flyrejser. Der er ikke noget decideret rum til computeren, men grundet ryggen samt regnslaget i bunden, giver den naturligt bedre beskyttelse til selve computeren/kameraet etc.

taske2 De store kompromis

Som vi hurtigt fandt ud af, så måtte vi opgive muligheden for et decideret rum til computeren ift. en rygsæk der var bygget til alsidig brug – dvs. både kunne benytte i Asien i vores dag-til-dag transport imellem hjem, kontor, madsted etc. samt til vandreturer og fitness.

Computeren er vigtig for vores arbejde, men de modeller som stilles til rådighed med indbygget computerrum er pt. kun udtænkt til skole mv., og passer således ikke med vores livsstil. Vi har således valgt at vægte hard case på selve computeren samt etui som værende den eneste og primære beskyttelse af disse. Kompromiset faldt således på én lille rygsæk med fokus på løb, fitness og vandring samt én rygsæk med fokus på transport dag-til-dag samt lange rejser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *