Gør jer selv den tjeneste og lej en scooter mens i er i Thailand og ja hvilket som helst andet asiatisk land egentlig – det er en så nem og praktisk en måde at komme rundt på til næsten ingen penge! Det er selvfølgelig heller ikke helt ufarligt, men hvis man blot holder hovedet koldt og tænker sig om, så er der ingen fare forude.

Vi nåede aldrig at leje en scooter i Senggigi, selvom jeg er helt sikker på at det ville have været fedt og på Gili Trawangan var det slet ikke en mulighed! Vi overvejede de første par uger på Koh Samui, mens vi alligevel begge var syge, om det skulle være her, vi skulle på en lille scooter tur! Vi havde nemlig læst og hørt, at man ikke skulle begive sig ud på en scooter på denne ø, hvis man aldrig havde stiftet bekendtskab med sådan en før, da folk kører lidt friskt til her, for at sige det pænt.

lej en scooterPå den anden side har Nicolaj haft scooter som ung og kørte på den dagligt frem og tilbage fra skole, så det var ikke et helt ukendt territorium for os og så havde vi begge brug for, at komme lidt ud og opleve noget! Vores tur gik rigtig godt og vi nød det i fulde drag! I kan se med på videoen herunder og en af de kommende dage, skal vi nok skrive lidt om nogle af de mange ting vi så og oplevede, mens vi drønede rundt.

Hvis du skal leje en scooter i Thiland, vær da obs. på følgende:

  • Husk at medbringe dit pas, da de stort set alle steder forventer det i pant.
  • Få lavet et internationalt kørekort hjemmefra og HUSK at tage det med rundt sammen med dit danske kørekort også. Der er jævnligt kontroller hvor der skal vises legimitation og skulle du komme ud for en ulykke, er det vigtigt, at du kan bevise, at du har ret til at køre. Vi glemte vores hjemme i lejligheden – ups!
  • Prisen for en scooter i et døgn er et sted mellem 150-250 bath. Hvis du skal bruge mere end én eller i flere døgn af gangen, har du gode muligheder for at forhandle dig frem til en god pris! Vi betalte 200 bath for et døgn.
  • Tag billeder og gennemgå scooteren med udlejeren, så du er sikker på ikke at ende i en træls situation, hvor det bliver ord mod ord.
  • Nogle steder tilbyder de at man kan tegne en forsikring, hvilket altid er en god idé.
  • Husk at få en hjelm eller to med i prisen. Det kan godt være det ødelægger håret, er varmt eller lignende, men tag nu for gudskyld den hjelm på!
  • Du skal selv stå for benzinen, så husk at få af vide hvilken type scooteren kører på og køb evt. brændstof ved udlejer.
  • Det er ikke noget problem at finde benzin – det koster ca. 40 bath for lidt under en liter. Vi brugte omkring tre flasker og var af sted i 5-6 timer.

/Malene & Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *