Selvom jeg blev en smule træt af Malaysisk mad, efter tre måneder, så var de mangle lækre eksotiske frugter, bestemt ikke noget jeg fik nok af og jeg tænker tilbage på dem ofte!

Der findes jo et utal af fantastiske eksotiske frugter og jeg har ikke nær smagt dem alle sammen, så jeg glæder mig ubeskriveligt meget til at fortsætte der hvor jeg slap, når vi tager af sted på vores eventyr om kun tyve dage!

Nogle af de lækre frugter jeg fik smagt på – fik jeg selvfølgelig også taget lidt billeder af. Jeg smagte også frugter af og til som jeg hverken fik fotograferet eller fik fat i navnet på, så jeg må lige lave en update når jeg har fundet frem til nogle nye og spændende!

Durian

Nok verdens mest underlige frugt! Den lugter – som i virkelig lugter og på rigtig mange hoteller, er de faktisk forbudte at medbringe. Det siger lidt om lugten ik’! Jeg smagte kun Durain meget få gange og fandt egentlig aldrig rigtig ud af, om jeg kunne lide den. Den smager ikke dårligt, men heller ikke fantastisk. I det hele taget bare en underlig frugt, som man på ingen måde kan undgå i Sydøstasien!

durianAnanas

Ananas kan man jo selvfølgelig også få herhjemme, men det er alligevel ikke helt det samme – de smager bare meget bedre når man selv kan gå ud og plukke dem. Jeg fik en enkelt gang friskpresset ananas juice og det var bare helt fantastisk!

ananasDragonfruit

Dragonfruit findes i flere forskellige udgaver og min favorit er den gule med torne. Desværre er det også bare den eksotiske frugt, der er sværest at få fingrene i! Men dragonfruit er i det hele taget en fantastisk frugt, som jeg er helt overbevist om, at jeg kommer til at spise næsten hver dag, når vi skal rejse rundt i Sydøstasien. Den helt lilla Dragonfruit er lidt ligesom rødbeder og farver ekstremt meget – også ens tis! Dragonfruit spises lidt ligesom en kiwi og er også virkelig godt som juice.

dragonfruit2Rambutan

Den ultimative frugt hvis i spørger mig! Søde og smagfulde små frugter med blødt ’hår’ der skal pilles og har en sten i midten ligesom f.eks. blommer. Rambutan minder meget om lichie frugten, men er bare meget bedre – i hvert fald efter min mening. Rambutan plejer at være forholdsvis billige, da man køber dem kilovis.

rambutanKokosnødder

Kokosnødder kommer man heller ikke udenom og for det meste ser man dem åbnet i toppen med en lille paraply og et sugerør til at drikke kokosmælken af. Jeg smagte det af to omgang og første gang hvor det var lunkent, synes jeg det smagte a h**** til, men helt nedkølet enten med isterninger eller direkte fra en fryser, smager det faktisk ganske udmærket!

kokosnødBananer

Bananer er bare noget helt andet end herhjemme, fordi de faktisk er modnet i et træ fremfor undervejs til supermarkedet. Derudover findes der flere typer bananer, som f.eks. disse som er en madbananer der er dækket med en form for pandekagedej og derefter friturestegt! De kaldes Pisang Goreng og er uden tvivl den spise, jeg glæder mig mest til at få igen!

eksotiske frugter - banan på en ny måde

Det var dem det lige blev til i denne omgang! Hvilke eksotiske frugter er jeres favoritter?!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *