Vores første stop på Sri Lanka blev Mirissa, som ligger helt sydligt på øen. Byen ligger cirka tre timers kørsel fra hovedstaden Colombo, hvor landets største lufthavn er placeret. Vi endte med at blive i den lille havneby i ca. fem dage, hvorefter vi fortsatte langs kysten mod den lidt større by Tangalle.

Vi (jeg) nåede ikke at lave den store research omkring Sri Lanka på grund af arbejde og familiebesøg på Bali og allerede efter første dag i Mirissa, måtte vi indse, at byen simpelthen blev for lille til, at vi kunne bruge den som base for en længere periode.

mirissa-1Vi boede på et lille hotel hvor internettet var overraskende godt og vi brugte derfor vi fleste vågne timer på at arbejde. Vi nåede også at gå lidt ture i området for at få en idé om den Srilankanske kultur og hvad vi kunne forvente af vores tid i landet. I Mirissa er der er hyggelig strand, men på grund af de store bølger og ret kraftige understrøm, er der desværre ikke så meget sand tilbage. Det resulterede også i lidt våde sko og strømper efter en gåtur langs kysten. Man kan godt bade ved stranden, men det er ret vildt og ikke noget vi begav os ud i.

Mirissa er kendt for at man kan se hvaler, hvis man tager med en af de mange både en tur ud på det bølgende hav. Vi overvejede det efter at have hørt prisen på vores eget lille hotel, som var meget overkommelig. Men efter at have studeret havet de første to dage trak vi i land. Jeg tror simpelthen det ville kræve for mange søsygepiller og så forsvandt charmen bare lidt. Det kunne ellers have været en oplevelse at se f.eks. blåhvaler, som man har mulighed for her.

mirissa-2Mirissa er charmerende, men i perioden hvor vi besøgte byen, var alt meget stille, desværre. Vi fandt kun et par enkelte restauranter der havde åbent og det blev derfor meget ensformigt efter de fem dage i byen. Det at tage til Sri Lanka var i det hele taget lidt et sats fra vores side. Vi har snakket meget om måde Indien og Sri Lanka, men var meget i tvivl om især kvaliteten af internettet.

Hvis i har besøgt den lille by og evt. begivet jer ud på hvalsafari, så må i hellere end gerne dele jeres erfaringer med os og ikke mindst vores læsere i kommentarfeltet herunder. Det er altid interessant at høre fra andre rejsende!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *