Cypern er en ø med mange seværdigheder, men der er især én, som står over alle de andre. Denne seværdighed befinder sig i byen Paphos, som er at finde på den vestlige del af øen (helt ud til vandet).

Det bedste ved denne seværdighed er, at den er fuldkommen gratis samtidig med, at du frit kan gå på opdagelse – uden at skulle følge andres anvisninger. Paphos Katakomberne er en række underjordiske udgravninger, som tilsammen skaber et kæmpe netværk af gange – som tilsammen danner en af Europas største underjordiske labyrinter.

Paphos Katakomberne

Ofte når du støder på sådanne underjordiske labyrinter, så vil du være begrænset til kun at se dele heraf. Dette er ikke tilfældet med Paphos Katakomberne, som alle kan udforske præcis som de ønsker. Du kan således lade dit indre legebarn komme frem, og bruge mange timer på at undersøge de kilometerlange underjordiske gange.

Der er stor grotter med flere meter til loftet, små gange og udhugget trapper, som bringer dig fra det ene sted til det andet. Hver grotte giver en række nye muligheder, hvilket blot gør udforskningen mere spændende – samt skaber muligheden for at blive væk i de mange gange og grotter. Det er herved ikke et sted, hvor de mindste i familien selv skal have lov at udforske.

Paphos Katakomberne - grotterne

Paphos Katakomberne strækker sig over mange kilometer, og kan tilgås fra mange forskellige destinationer. Katakomberne strækker sig fra bakkerne/klipperne midt i Paphos helt ned til vandet, og kan tilgås forskellige steder derimellem. Du kan fra Katakomberne tilgå toppet af bakken, hvorfra du har en fantastisk udsigt over hele Paphos og omkringliggende byer. Der findes ingen bedre udsigt i hele Paphos.

Paphos Katakomberne - udsigt

Ved én af indgangene til Katakomberne, vil du kunne opleve et træ fyldt med diverse afrevet stofmaterialer. Dette træ har eftersignende en helbredende effekt, hvis du ligeså hænger et stykke stof på træet. Træet skjuler på disse årstider selve indgangen, men denne er tæt placeret derved.

Paphos Katakomberne - træet

Selvom at Paphos og Cypern har rigtig meget at byde på, så er Paphos Katakomberne en af de mest spændende seværdigheder. At denne er gratis og ubegrænset er blot et ekstra plus, som gør udforskningen endnu mere spændende.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *