Da vi ankom til Sri Lanka tog vi en taxa sydpå til Mirissa, men da turen gik videre fra Tangalle til Yala, blev vi enige om, at det skulle være med en tuk tuk. Vi var lidt i tvivl om vores bagage kunne være der, men efter have gået lidt rundt i byen fandt vi ud af, at der faktisk var ret stor forskel på størrelserne. Flere af dem havde et okay stort bagagerum. Vi endte med at finde en hvor vores kufferterne fint kunne være og fik forhandlet os frem til en fornuftig pris (ca. 160 kr.).

Turen fra Tangalle til Yala og helt præcist til hotellet Cinnamon Wild Yala lige ved nationalparken tager omkring 2,5 time, men i en tuk tuk skal man regne med at bruge omkring 3-3,5 time da fartbegrænsningen på disse, er en del lavere. Til gengæld er det også væsentligt billigere. Vi valgte en tuk tuk fordi vi tænkte, at det ville være en sjov og anderledes måde at rejse på, hvor vi fik set og oplevet lidt mere på selve køreturen.

tuktukOg det kan virkelig anbefales! Det var virkelig hyggeligt og vores chauffør var vældig sød. Han fortalte om de ting vi kom forbi og tilbød at stoppe flere gange på vejen, når vi kom forbi små boder hvor de solgte frugt eller spændende specialiteter. Vi var dog begge ret mætte, da vi ikke er så gode til at køre på tom mave, så vi takkede pænt nej. Turen var lang, men jeg synes det var det hele værd. Vi kørte i et stille og roligt tempo og jeg frygtede ikke for mit liv én eneste gang – hvilket hører til undtagelserne for transport rundt i Asien. Vi fik set en god bid af Sri Lanka og kunne nemt smile og vinke til folk langs vejen, som synes sådan et par lyshårede unge mennesker var interessante.

Vi har før kørt med tuk tuk f.eks. i Thailand og Filippinerne, men ikke nær så lange ture. I Sri Lanka benytter man dog dette transportmiddel i langt højere grad, man ser f.eks. ikke særlig mange scootere og derfor er det meget almindeligt at køre langt i disse. Vores var næsten helt ny og havde virkelig god plads, men vi så også mange der var ved at falde fra hinanden og hvor folk sad i lag. Så hvis i satser på at drøne landet rundt i en tuk tuk, så brug lidt tid på at finde den rette – det bliver I glade for!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *