Når man rejser meget rundt i verden, og ikke hurtig kan smutte forbi banken og snakke med rådgiveren, så skal alt fungere 100%. Dette er grunden til, at man ofte har mere end ét Dankort/MasterCard med på rejsen. Det skaber en vis sikkerhed, hvis man skulle miste ét af disse, eller at man af andre grunde, ikke skulle kunne få hævet penge fra kortet.

Mad

Men selvom man føler sig sikker med flere kort på rejsen, så ved man aldrig hvad der kan ske, og derfor kan PayPal være endnu en løsning for dig. PayPal er kort og godt en online ”banktjeneste”, hvorigennem du kan betale en række vigtige ydelser som f.eks. hotel eller flybillet (samt betale i en række udvalgte webshops). Lige præcis de ydelser som er mest vigtige, når du står i udlandet uden andre betalingsmidler.

Forestil dig f.eks. situationen, hvor du har mistet alle dine kort, og ikke har mulighed for at betale for et hotelværelse. I denne situation skal du blot finde et hotel som modtager PayPal (flere gør dette, hvis blot man spørger), og slipper således for at sove på gaden. Samme gør sig gældende med flybilletter, hvor der dog kan være restriktioner.

Betalingen kan ske direkte igennem et betalingsvindue, som du kender det fra betaling med kort, eller igennem fremsende af en e-mail. F.eks. kan hotellet fremsende en e-mail til dig, igennem PayPal, som du blot skal godkende fra en computer eller mobiltelefon. Er disse ligeså bortkommet, kan du nemt logge ind på PayPal fra hvilken som helst computer, og foretage godkendelsen af betalingen derfra.

Guide til brugen af PayPal

Ønsker du som rejsende, rejseblogger eller digital nomade at komme i gang med PayPal, så benyt fremgangsmåden herunder.

  1. Igennem PayPal.com/dk/ kan du nemt oprette en konto ved, at vælge ”opret konto” i øverste højre hjørne. Ønsker du at modtage penge fra andre steder end din egen bankkonto, så skal du oprette en erhvervskonto. At oprette sådan en konto vil tage tid, da valideringsperioden er længere.
  1. Når din konto er oprettet, så kan du vælge at tilknytte et kort (MasterCard eller Dankort) dertil, og trække dine køb direkte fra kortet. Dette gøres ofte i situationer, hvor man ønsker den sikkerhed som PayPal stiller til rådighed ved køb online. I denne situationer ønsker vi, at overføre penge til PayPal-kontoen med det formål, at de er til rådighed, skulle det ikke være muligt at benytte indestående i banken. Dette gøres nemt under fanen ”Mine Penge” og ”Indsæt Penge”.
  1. Når penge er på din PayPal-konto, kan du nu nemt betale online. Det gælder blot om at finde de webshops etc., hvor dette kan lade sig gøre. Hvis webshoppen modtager PayPal, så vil dette være fremvist i betalingsvinduet som en løsning på lige fod med Dankort etc. Når det kommer til hoteller, hostels etc., så kan du betale med PayPal online hos f.eks. Hotels.com, AirBnb og mange andre. Når det kommer til fly, så finder du listen over flyselskaber der modtager PayPal her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *