Vi havde regnet med at Phu Quoc skulle være vores hjem i omkring tre uger, men allerede efter et par døgn på øen, kunne vi godt mærke det ikke var det rette match. En kombination af sygdom, rejsetræthed og lidt svingende vejr hjalp nok heller ikke på det, men når vi ser tilbage på øen, er vi egentlig glade for, vi kun blev der halvanden uge.

Phu Quoc er Vietnams største ø og på størrelse med Phuket. Den er placeret sydligt ud fra Cambodjas kyst. Når man kigger på billeder derfra, ser man den ene paradis strand efter den anden og selvom vi ikke hoppede på den, så havde vi nok forventede lidt mere, end hvad øen kunne byde på.

phuquoc-1Vi boede ved Long beach, som strækker sig rigtig langt, langs øens vestlige side. Oktober er skiftende sæson i det sydlige Vietnam og derfor stod bølgerne også højt her og gjorde det alt for usikkert at bade. Noget vi havde været forberedt på, men dog alligevel en skam, når man nu var så tæt på og længtes efter havvand. Vi besøgte dog to andre stande i vores tid her. Begge ganske fine og mere rolige, men ikke rigtig noget at skrive hjem om.

Vi valgte at leje en scooter af to omgange, så vi kunne opleve lidt mere, end hvad der var lige omkring os. Som altid er det dejligt at få lidt vind i håret og have friheden til, selv at bestemme hvad dagen skal gå med. Vietnam satser på at Phu Quoc skal blive den helt store turistmagnet og har skudt rigtig mange penge i en forlystelsespark med vandland, enorme hoteller og hvad der ellers hører sig til. Vi havde et ønske om, at besøge øen inden den blev plastret alt for meget til og man finder endnu ingen af de store kæder, som Starbucks og McDonalds, som man ellers falder over alle andre steder. Men det er som øen allerede har taget turismen til sig og ikke har så meget at byde på, desværre.

phuquoc-2Jeg kan godt høre, det lyder som om vi slet ikke nød vores tid på Phu Quoc og det var faktisk ikke meningen. Vi boede et hyggeligt sted hvor vi nemt kunne arbejde fra, fandt nogle enkle lokale restauranter som lavede god og billig mad og hyggede os med at suse rundt på øen. Alt i alt gjorde den nok bare ikke så stort et indtryk, som vi havde håbet på. Heldigvis opgav vi ikke Vietnam efter vores tid på Phu Quoc, men valgte at blive en uges tid mere og det er vi enormt glade for vi gjorde!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *