Hej! Vi har været så heldige at få lidt taletid her på Malene og Nicolajs fine blog. Vi hedder Ditte og Casper, er kærester og bor i Aarhus. Ditte blogger til dagligt på Ditteblog.dk men har i dag fået lov at dele lidt ud af vores oplevelser og tips fra vores seneste rejse til byernes by, Paris.

Vi havde i lang tid haft et ønske om at opleve byen sammen, så da Ditte skulle finde på en kombineret jule- og fødselsdagsgave til Casper, blev det altså flybilletter til Paris. Vi var afsted fra fredag til mandag og modregnet rejsetid havde vi aftenen på ankomstdagen, 2 hele dage og formiddagen inden vi rejste hjem igen.

RejseminderD&C1 RejseminderD&C2Da ingen af os har været i Paris før var vi meget i tvivl om, hvor vi skulle bo. Med grundig research på diverse blogs faldt valget på et skønt boutique hotel i Montmartre området. Hotellet var super gennemført med rustikke jern vinduer, marmor borde og retro tapeter overalt. Helt perfekt Instagram-venligt for en blogger 😉 Hotellet lå tæt på den store banegård Gare du Nord, som man tager toget til fra lufthavnen.

Vi var afsted slut februar, så der var stadig meget koldt, men vi gik alligevel rundt til alle seværdigheder, da vi helst ville undgå metro for at se så meget som muligt af Paris. Metrostationen lå dog tæt på, så det kunne også sagtens have været en mulighed.

RejseminderD&C3 RejseminderD&C4Inden vi tog afsted havde vi ikke planlagt mange mål for rejsen, udover at vi selvfølgelig skulle se Eiffeltårnet og spise en masse god fransk mad. Eiffeltårnet fik vi både at se i dagslys, hvor det stod noget så smukt omringet af den store menneskerige park, men også i mørke, hvor hele tårnet blinker hver gang klokken slår hel. Virkelig en magisk oplevelse. Vi havde fundet en udsigtspost på Place du Trocadéro et du 11 Novembre, hvor vi havde et perfekt udsyn fra en høj trappe. Selvfølgelig sammen med en masse andre turister med selfie-stænger 😉

Ud over Eiffeltårnet var vi også forbi Louvre museet, for at se de smukke glas pyramider, men vi prioriterede ikke at besøge museet. Vi havde hørt at man mindst skal bruge en hel dag derinde og det havde vi simpelthen ikke tid til.

RejseminderD&C5 RejseminderD&C6Vi gik også en tur nordpå hvor Sacre Coeur kirken ligger. Det var en ret speciel oplevelse at være inde i den store smukke kirke, hvor der var rigtig mange bedende. Derudover er der den smukkeste udsigt udover hele byen deroppe fra.

Generelt brugte vi meget tid i Maraís området, hvor også Louvre museet ligger. Det betegnes lidt som et Latinerkvarter, med masser af små gader, sjove butikker og hyggelige caféer. Det er også her man kan gøre sig nogle gode shopping fund. En af dagene gik vi langs Seinen, hvor den meget omtalte ”Lovers Bridge” skulle være. En bro fyldt med kærlighedslåse, hvor elskende har skrevet deres initialer på en lås og smidt nøglen i vandet. Romantikeren (Ditte) havde selvfølgelig medbragt en hjertelås hjemmefra med D + C påskrevet, men da vi kom frem var det en noget tom Lovers bridge vi fandt. Broen har nemlig ikke kunnet bære de mange låse, så sidste år er siderne blevet fjernet og der er sat nye på. Dog var der allerede mange der havde fundet nye steder at hænge deres låse og vi fandt da også et trappegelænder, hvor vi kunne hænge vores <3

RejseminderD&C7Vi brugte også meget af turen på at udforske lækre spisesteder. Vi vil fremhæve de bedste nedenfor.

Tappo; Den hyggeligste lille tapasbar med lækre små retter og god vin.

19 Rue Commines.

Le Pain Quotidien; Virkelig hyggelig (og populær) café. Vi stod i kø i ca. 30 minutter før vi fik bord, men det var bestemt ventetiden værd. Casper fik en lækker kyllingeret og jeg udnyttede at pariserne spiser brunch langt op af dagen og bestilte en brunch tallerken med en god kop kaffe og en frisk æblemost til.

Rue des Archives. 

Coutume Café; Hip café med lækker indretning og virkelig god kaffe. Derudover er der masser af lækre kager at vælge imellem i disken.

Rue de Babylone.

Bouillon Chartier; En klassisk fransk restaurant som er meget populær. Igen ventede vi ca. 30 minutter på at komme ind og få et bord.

Stemningen er meget hektisk blandt personalet, da de har virkelig mange gæster igennem på kort tid. Man sidder meget tæt med sidemanden, priserne på ens bestilling bliver skrevet på dugen så de kan holde styr på det og maden står formentlig klar ude bagved, da den blev serveret på under 5 minutter. Vi prøvede alt det klassiske franske mad som bøf tatar, confiteret and og foie gras. Selvfølgelig med en god rødvin til. Vi kom ca. af med 250,- samlet så det var virkelig billigt samtidig med at maden var god og det var en sjov oplevelse. Men det er ikke her man skal forvente en stille og rolig romantisk middag.

7 Rue du Faubourg Montmatre.

RejseminderD&C8 RejseminderD&C9Vi håber at vi inden alt for længe kan komme tilbage og udforske byen endnu mere. Vi er begge blevet virkelig forelskede i byen, som simpelthen er så smuk og velholdt. Næste gang vil vi nok bo i Maraís området da vi brugte rigtig meget tid der.

Vi vil helt klart anbefale at tage af sted, når der er lidt varmere, da man så vil kunne udnytte alle de smukke parker og ikke mindst hyggelige fortovscaféer. Tiden vi havde dernede var meget passende.

Vi håber vi har inspireret Jer til at besøge Paris. Se evt. flere billeder på Dittes Instagram @ditteblog og under hashtagget #ditteblogiparis

Varmeste anbefalinger herfra <3

Ditte & Casper

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *