Noget af det vi selv er nødt til at have meget fokus på, når vi rejser rundt og arbejder imens, er kvaliteteten af internettet. Det sætter desværre nogle begrænsninger i forhold til lande og områder, men heldigvis har vi ikke haft de store problemer endnu. For det meste er vi positivt overrasket over kvaliteteten og så har vi nok også bare lært, at tage det hele i et lidt andet tempo end derhjemme.

I dette gæsteindlæg vil vi byde velkommen til Morten Storgaard, som har brugt en rum tid på at sætte sig ind kvaliteten af internet verden over. Vi har selv haft stor glæde af hans viden og håber det kan hjælpe andre rejseglade, der også er afhængige af at kunne komme online.

internetSelvom det går rigtig stærkt med udbredelsen af (godt) Internet over hele verden, så er der stadig en del lande og områder du bør undgå, på de ture hvor du har brug for at tjekke e-mail eller bruge GPS’en i mobilen til navigation. Mange af os arbejder på farten og har brug for adgang til nogenlunde stabilt Internet undervejs, og hos teleselskaberne 3 og Telia kan du få mobilabonnementer, der tilbyder roaming i hele EU til samme pris som i Danmark, så her kommer man rigtig langt med mobil data. Men når man rejser rundt i fx Asien, Afrika og Sydamerika er det vigtigt at tjekke hastighederne på forhånd, da der kan være kæmpestor forskel på hastigheder og stabilitet, når du krydser en landegrænse.

Verdenskort over Internethastigheder

Netkablet.dk har lavet dette verdenskort, som via farvekoder viser Internethastigheden per land. Det giver et hurtigt overblik over de større lande og områder.

Det er angivet hvor mange Mbit download der kan forventes, og det er inddelt i 3 kategorier: under 2 Mbit, 2-7 Mbit og over 7 Mbit. Når der er under 2 Mbit begynder det at blive svært at bruge forbindelsen til noget fornuftigt, og det er vigtigt at nævne at det er gennemsnitshastigheder. Dvs. at du helt sikkert vil opleve områder i de lysegule zoner som er en del under de 2 Mbit. Når du kommer op på 2-7 Mbit kan du forvente at tjekke mails og nyheder, men streaming, skærmdeling og videoopkald kræver typisk min. 7 Mbit for at køre stabilt. Du kan se de præcise internethastigheder her, samt ved at klikke på det interaktive verdenskort. Alle lande er med, og ved at bruge zoom funktionen kan man også finde de små lande.

Lande der overrasker med hurtigt Internet

Der er nogle lande som ofte overrasker folk ift. internethastigheden. I Afrika fx går det rigtig stærkt i nogle områder. Her har fx både Kenya og Nigeria et meget velfungerende og hurtigt fibernet i en stor del af de større byer, og derfor er de også markeret med grøn på kortet. Der er naturligvis en del problemer med strømsvigt, men de fleste hoteller, hostels osv. har backup generatorer, der starter op med det samme strømmen ryger, så det kun opleves som et blink med lamperne og en hurtig genstart af routeren og indenfor minutter kører Internettet igen. I Sydamerika er der også lande som overrasker positivt. Det er fx Chile og Argentina, som er gode steder at rejse, hvis man har brug for at holde kontakten online.

Husk sikkerheden på rejsen

Inden man tager afsted, er det en god ide at tage sig nogle forholdsregler. Sørg altid for at have kode på din computer og mobil, så de ikke er for lette at tilgå, hvis du efterlader dem uden opsyn. Det er også et godt råd at undgå at logge på netbank, Paypal osv. fra offentlige computere, fordi de ofte ikke har god sikkerhed. Det er let at installere hacking software på et lokalt net, så de forbindelser er ikke sikre. Det er bedre at nøjes med at tjekke disse ting på din mobil eller computer, når du er logget på hotellets wi-fi.

Rigtig god tur!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *