Da vi skulle et smut forbi Singapore, fik Malene nævnt at vi kunne komme op i et kæmpe Pariserhjul – kendt som Singapore Flyer – som på det øverste når hele165 meter op i luften. Altså fuldkommen vandvittig højt oppe, hvor man næsten kan røre skyerne. Og hele turen med Singapore Flyer sker i en lukket kapsel med vinduer over det hele, undtaget i gulvet, således du får det fulde udsyn på hele turen. De store vinduespartier gør turen interessant, men ligeså yderst skrækindjagende for folk med en smule højdeskræk.

Da den første panik og hjertebanken havde lagt sigt, efter at Malene havde fremvist billeder af Singapore Flyer, kunne jeg så småt begynde og se hvor fedt sådan en oplevelse ville være. Men når man har haft højdeskræk siden de unge år, og aldrig helt har fået den til at forsvinde, så er det en skræmmende tanke. Den tidligere rekord var andet niveau i Eiffeltårnet, som dog kun er på 115 meter højt, på dette niveau. Der var altså tale om helt nye højder, som vi dog hurtigt besluttede os for var noget, som vi skulle prøve.

singaporeflyer-1Når først man har fundet stedet, fået bestilt og betalt sin billet, så er der ikke andet end en kort kø før, du kan træde ind i ”glaskapslen”. Selve køen er en smule som køerne i Universal Studios Singapore, hvor der ligeså er en smule at kigge på. Dog er intet af det specielt interessant. Det sidste stykke af køen står du dog, og kigger direkte på selve kapslerne, imens de kører forbi. Simpelthen for at skabe lidt uro i maven og en begyndende produktion af adrenalin, således du kan betvivle hvorvidt dette var den helt rigtige beslutning. Selve kapslen er udstyret med rigtig store glasvinduer, hvilket giver den bedst mulige udsigt på hele turen – hvilket man virkelig værdsætter på toppen med den flotte udsigt.

singaporeflyer-2Det som gør Singapore Flyer til så fed en oplevelse er, at du kan se alt, på hele den lange tur. Udsigten er bedst når du rammer toppen, hvor du med de 165 meter, har udsigt udover en rigtig stor del af Singapore. Singapore Flyer er virkelig placeret perfekt, for du får du udsigt udover både højhuse, boligblokke, vandet og en masse mere af Singapore.

Hvis du prøver Singapore Flyer på en mindre overskyet dag, så har du mulighed for at se hele 45 kilometer væk, hvilket skulle omfatte rigtig meget af ”lille” Singapore. Du kan fra Singapore Flyer se flere forskellige berømte steder som f.eks. Gardens by the Bay, Marina Bay Sands, National Stadium og meget andet. Man skulle eftersignende også kunne se øer fra både Malaysia og Indonesien.

singaporeflyer-3Jeg har ikke fuldkommen overkommet min højdeskræk, hvilket formentlig tager flere år og en række lignende forsøg. Men selve indstillingen om, at det er spild af tid at have højdeskræk, er i hvert faldt et skridt i den rigtige retning. Nu går jagten efter næste udfordring, som kan sætte min højdeskræk på prøve – og det tæller formentlig zipline, parasailing og noget træ-tops-klatring.

Praktiske oplysninger

Pris: ca. 160 kr. pr. voksen
Åbningstider: 8.30-22.00
Højeste punkt: 165 meter
Omgangstid: 30 minutter

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *