Endnu en gang havde vi fornøjelsen af, at komme et smut ud i det blå hav, og kigge på mangefarvede fisk og koraler. I denne omgang befandt vi os på Bali, som dog har begrænset koralrev – som formentlig er blevet ødelagt af øens mange år som turistdestination. Men heldigvis er koralrevet bevaret på øen Nusa Lembongan, som ligger blot 30-45 minutter fra Sanur-området på Bali.

Vi havde på forhånd ledt med lys og lygte efter steder på Bali, som kunne give os en fed dykke- og snorkling Bali oplevelse. Men efter at have snakket med lokale og forespurgt os online måtte vi indse, at mulighederne var begrænset. Vi fik anbefalet området Nusa Dua, som skulle kunne fremvise undervandsaktivitet, men mulighederne ville være langt større på de omkring liggende øer.

Dykning bali 2 - indlæg

Vi valgte at hyre en mindre speedbåd, som ville fremvise os en række gode snorkling- dykkersteder i øens farvand. Båden bragt os også forbi Mangrove Point (ud fra stranden ”Mangrove Beach”), som især er kendt for det krystalklare vand og det store udvalg af forskellige koraler. Skal man have sig en endnu vildere oplevelse, så kan man besøge Manta Point, hvor man efter signende skulle kunne få lov at svømme med Manta Rays.

Man behøver ikke at hyre en speedbåd for, at kunne forsøge sig med snorkling på Bali, da man kan tage longboats direkte fra Bali til de omkringliggende små øer – og svømme direkte fra stranden. Dette er en langt billigere løsning, som sagtens kan anbefales grundet det kæmpe koralrev direkte ud fra Mangrove Beach. En hyret speedbåd eller en dagstur, vil dog give dig muligheder for at besøge flere steder.

Snorkling Bali

I videoen herunder, har jeg sammensat lidt omkring vores oplevelser med snorkling og dykning på Bali. Vi var så heldige at have min familie med på turen, som ligeså havde en fantastisk oplevelse under vandet, da det var deres første tur med koralrev og så mange fisk. Antallet af forskellige typer af koraler var langt bedre, end vi tidligere havde prøvet, og både farver og antal satte vores holdning til koralrevet på prøve. Turen bød på både hvide, gule-, blå-, lilla-, grønne- og neon-farvede koraler.

Herudover fik vi over flere omgange mulighed for, at lege med legesyge klovnefisk, som vi aldrig tidligere havde prøvet. Vi har set klovnefisk flere gange, men som mange andre fisk, var de kun interesseret i os til en vis grad (eller hvis der blev smidt brød i vandet). Men disse klovnefisk var slet ikke bange for os, og ville sågar lege når vi kom tæt på – hvilket især gad de mindste i flokken en overraskelse de sent glemmer.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *