Vi havde fornøjelsen af, at tilbringe et par uger på Sri Lanka. Vejret var mildt, bølgerne høje og det var lavsæson, så der var rig mulighed for at slappe af. Vi valgte at besøge flere steder på Sri Lanka, og et af disse steder, Tangalle, var både tæt på strand, magroove og de mange vilde dyr.

Vi vidste allerede på forhånd, at Sri Lanka bød på vilde dyr i National Parken Yala, hvor vi havde planlagt en safaritur. Men vi blev meget overrasket over niveauet af vilde dyr omkring vores bungalow i Tangalle. Efter blot få dag havde vi fornøjelsen af, at støde på nogle rigtig store Varanus salvator, kendt som varaner. Som vi efterfølgende har fundet ud af, kan blive op til 3 meter på Sri Lanka.

vildedyr-1Der er noget yderst skræmmende ved, at dreje hovedet og se en kæmpe firbenet varan på 2 meter, komme passerende tæt forbi en. Typen af varaner som findes på Sri Lanka, er ikke lige så farlig som f.eks. Komodo varaner i Indonesien, men de er formentlig lige så skræmmende. Over flere omgange stødte vi på små og store varaner, som heldigvis altid flygtede i højt tempo, når de fik øje på os. Den lokale ”vagthund” var ligeså oplært i, at skræmme disse væk, når de kom for tæt på de små bungalows.

vildedyr-2Som rigtig mange andre steder i Asien, var der ligeså vilde aber at opleve på Sri Lanka. På Sri Lanka støder du mest på den grå Langur, som ikke er den samme type du finder i resten af Asien. Den kendetegner sig ved, at havde et meget markeret og mørkt ansigt.

I vores lille bungalow i Tangalle havde vi flotte udendørs arealer, hvilket allerede de første dage – igen til en lille forskrækkelse – tiltrak en hel flok af vilde aber på 10-15 styks. De var blot på gennemrejse, men valgt at løbe, gå og springe igennem vores udendørs arealer.

Vi har mødt aber mange steder i Asien, men selvom de sagtens kan blive store, så forbliver de altid ”kompakte” med nogenlunde små arme og haler. Dette var ikke tilfældet med aberne på Sri Lanka, som har rigtig lange arme og haler. Det kan se en smule komisk ud, når de hopper af sted som en blanding imellem et egern og en kænguru.

vildedyr-3Som vi allerede havde fundet ud af, efter at have været på Sri Lanka i meget kort tid, så er der mange flotte vilde dyr. Så derfor gik jagten hurtig ind på, at spotte så mange dyr som muligt fra vores hængekøje, og gerne med en god bog i hånden. Og et af de mange dyr, som hurtigt viste sig værende interesseret i dette, var de mange egern i træerne omkring os. De var yderst legesyge og meget nysgerrige. Det egern man finder på Sri Lanka, går under navnet trestribede palme egern, hvilket er et meget velsigende navn omkring dette flotte dyr. Ad udseende adskiller den sig fra de danske egern, men er ligeså hurtig og legesyg som de danske. De flotte striber gør sig godt på billeder, hvilket hvor SD-kort også bærer præg af, med utallige billeder af disse små dyr.

vildedyr-4Antallet af fugle var også ufatteligt, og fra hængehøjen kunne man næsten ikke få læst sin bog, af bare lyst til at spotte den næste flotte fugl. For der er rigtig mange af slagsen, og de er yderst farvestålende. Det skete af mere end én omgang, at jeg blot vandrede rundt med kameraet i hånden for, at tage det næste billede.

Den sidste lille fætter som lagde sin vej forbi vores bungalow, var en lille slang, som vi næsten ikke havde spottet selvom den krøb lige forbi os. Slagerne findes i mange slags på Sri Lanka, hvilket vi senere indså på vores ophold tæt ved Yala National Park. I første omgang måtte vi nøjes med de små slanger, som dog hurtigt smuttede, da vi forsøgte at komme nærmere. Vi så andre slager i Tangalle, men måtte også her indse, at de var lidt hurtigere end os og vores kamera.

/Nicolaj

5 Comments

 1. Tror jeg ville være tæt på halvdød af skræk hvis sådan en varanfætter dukkede op på min vej.

  • Malene & Nicolaj

   Hehe – ja jeg hoppede godt nok også lidt, første gang vi spottede dem i en have, vi gik forbi. Nicolaj derimod styrtede bare efter dem med kameraet 😛

 2. Martin Lysholm

  Er selv på ferie på Sri Lanka og har selv oplevet de vilde dyr på tæt hold, især de trestribede palme egern er ret nysgerrige og elsker Cashew nødder 😀…Har næsten været her i 14 dage og tar hjem til Danmark igen Onsdag d. 24 januar. Fantastiske og imødekommende mennesker som bor hernede… Vender gerne tilbage hertil på et t tidspunkt….

  • Malene & Nicolaj

   Det lyder hyggeligt – man bliver jo helt misundelig 🙂
   Sri Lanka har virkelig meget at byde på ift. dyr – særligt når man har rejst flere steder, finder man ud af hvor unikt det faktisk er at finde det på det niveau 🙂

 3. Trives dyrene hvem er dét bedste sted at støtte op om ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *