I Hanois hyggelige gader omkring det gamle kvarter, hvor vi vandrede mange kilometer de dage, vi var byen, ligger denne fine gamle kirke. Stilen er gotisk og er designet efter, at skulle have ligheder med den smukke Notre Dame katedral i Paris. En bygning vi heldigvis også har været så heldige at opleve, på vores første udenlandsrejse tilbage i 2008. Og vi kunne godt se visse ligheder.

St. Joseph’s katedralen er en af de første bygningsværker, de franske koloniherre gav sig i kast med. Derfor er kirken i dag den ældste i Hanoi, med hele 130 år på bagen.

st-josephs-1 st-josephs-2Da vi gik forbi den smukke kirke først på dagen, måtte vi nøjes med at nyde synet udefra. Men senere samme dag, da vi var på vej hjem til vores hotel med lidt ømme fødder, stod den store trædør åben. Vi var selvfølgelig nysgerrige og tog derfor et kig ind i den store bygning. Et bryllup var i fuld sving og derfor var der kun et lille område åbent for os nysgerrige besøgende. Jeg snuppede et par hurtige billeder og vi skyndte os ud igen.

Kirkens indre var smukt og især området omkring alteret betagende, med skulpturer, malerier og ikke mindst enorme farverige vinduer. Selvom jeg godt kunne have ønsket at udforske kirkens indre en anelse mere, så var det bestemt dens ydre, der imponerede mig mest.

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *