Strandturen er for mange en vigtig del af rejsen, og destinationen vælges ofte ud fra hvor gode strandene er. Er du typen som elsker at besøge forskellige strande når du rejser, så kan den græske ø Skiathos være et besøg værd. Øen beskrives ofte som ”’Øen med de 100 fantastiske strande”.

Om der faktisk er så mange strande på Skiathos ved vi ikke, men der er ingen tvivl om, at der er tale om en række fantastiske strande samlet på én ø. Derfor kan du ved hjælp af en lejet Jeep, hurtigt besøge en række af de flotteste græske strande.

Hvad der isæt gør et strandhop spændende på Skiathos er, at øens mange strande er forskellige. Og her mener vi ikke bare sand og sten, men alt fra vandet, bunden, folkene og solen. Følgende 6 strande egner sig perfekt til strandhop på Skiathos.

# 1: Lalaria strand

Den første strand du skal besøge på dit strandhop er Lalaria strand, som er den sjoveste og farligste strand på listen. Stranden består udelukkende af små runde sten, som konstant ”ruller” med bølgerne. Herudover er der tale om en meget stejl strand – både før og i vandet, hvilket med mange bølger, kan gør det til en rigtig sjov oplevelse (NB: farlig for de mindste i familien).

Lalaria strand

Stranden består 100% af små hvide og runde sten, som konstant skubbes af bølgerne – stranden ligger aldrig stille, og ændrer sig hele tiden. Dette har efter mange år formet stenene således, de alle har samme farve og størrelse (ca. 2-4 cm.).

Er du til krystalklart vand, så er Lalaria strand også et besøg værd. Vandet er krystalblåt, og står flot på billederne.

Selve stenbroen (kendt som Tripia Petra) har nogle særlige evner, og du skulle eftersignende blive yngre ved at svømme igennem. Der er ligeså en tradition for, at man skal gøre det to gange for at bevise sit værd. Da der ofte er mange bølger på stranden, så kan dette være en yderst krævende opgave.

Lalaria strand-2

# 2: Xanemo strand

Når du har fået nok af Lalaria strand, så kan du tage et smut videre til Xanemo strand. Stranden er især kendt for, at lufthavnen er placeret ekstremt tæt på stranden, som kan give illusionen af, at fly lander direkte på stranden. Derfor vil du ofte støde på navnet ”stranden for flyspottere”.

Xanemo strand-1

Hvis man ikke har læst omkring dette på forhånd, så kan det være en skræmmende oplevelse, da dette formentlig er det tætteste du kan komme på en flyvemaskine i luften, uden at arbejde i en lufthavn.

Xanemo strand-2

Stranden består af en sammensætning af sand og sten, og er delvist lavvandet. Selve vandet er klart, dog med en mere grønlig nuance. Stranden er forholdsvis turistpræget, og der er mulighed for at låne liggestol etc.

Stranden er ligeså et godt snorkling sted for nybegyndere, da der langs klipperne i vandet, er masser af liv af se på. Dog vil man hurtigt opleve, at sceneriet under vandet er meget ensformigt.

# 3: Koukounaries strand

Flere af de græske strande har været at finde på listen over verdens eller Europas bedste stranden. Det samme gør sig gældende ved Koukounaries strand, som af flere omgange har været repræsenteret på disse lister. Der er tale om en velbesøgt strand, som byder på musik, restauranter, liggestole og vandsport. Det er således en meget turistpræget strand, som har meget at tilbyde.

Koukounaries strand

En af grundene til at stranden er blevet så populære, er formentlig at der er tale om en sand strand. Det er selvfølgelig ikke den samme type som vi kender det fra Danmark, men det er det tætteste man kommer på det, på Skiathos. Så selvom grækerne selv beskriver stranden som værende med helt ”hvidt sand”, så er dette selvfølgelig ikke tilfældet.

Er du derimod til vandsport, så er dette helt sikkert stedet at besøge, da du får det største udvalg på hele øen. Selve vandet er blåligt, klart vand.

# 4: Mandraki strand

Grundet det lave, stille vand så er Mandraki strand et af de perfekte steder at opleve solnedgangen på Skiathos. De liggestole du har mulighed for at låne på stranden, er alle med ”palme”-toppe, hvilket giver en særlig stemning på denne strand.

Mandraki strand-1

Er du til sand fremfor sten, så kan denne strand ligesom Koukounaries strand, være en muligheden. Hvad der dog adskiller Mandraki strand fra andre sand strande er, at sandet har en meget gul/orange farve, som ikke alle foretrækker når det kommer til stranden – hvilket ligeså gør at stranden er mindre turistbefolket.

Mandraki strand-2

Grundet sandet og placeringen af stranden, vil der ikke være mulighed for at snorkle. Stranden er især benyttet af børnefamilier grunde sandet, mængden af folk og det faktum at stranden er lavvandet.

# 5: Cape Kastro strand

Stranden har sit navn fra ruinen på toppen af bakken, som ligeså er et besøg værd. Selve stranden er godt isoleret grundet de omkringliggende bakker, hvilket giver god mulighed for udforskning når strandturen er ovre.

Cape Kastro strand-2

Selve stranden er ikke særlig stor, og lukket inde imellem bakkerne og klipperne, hvilket betyder at det kan blive rigtig varmt på stranden og turen dertil. Selve stranden består kun af sten og klipper, hvilket giver mulighed for snorkling og diverse vandlege.

Cape Kastro strand-1

Ligesom på Lalaria strand er stenene formet over mange år, og er alle ”afrundet” af vandet. Selve stenene er sorte med tydelige hvide striber af krystal. Disse sten er ligeså at finde under vandet, hvilket gør Cape Kastro stranden til den bedste af disse til snorkling.

# 6: Megali Ammos strand

Den sidste strand på listen er Megali Ammos strand, som ligger få meter fra byen Megali Ammos. Dette er primært en by-strand, som på trods af dette ikke benyttes af særlig mange. Stranden består primært af sten (større end de andre strande), hvilket herved gør det svært at ligge på stranden. Dog kan du være tæt på bylivet, samtidig med at du ikke behøver at ligge direkte op af andre strandgæster, da mængden ofte er lav.

Megali Ammos strand

Skulle du ønske at tage på strandhop på Skiathos, så er der ligeså mulighed for at udforske de mange grotter der er langs kysterne. Disse er ikke altid til at komme til fra land, men kan f.eks. ses fra vandet. Disse er ligeså et besøg værd, hvis man kan lide at snorkle.

 

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *