Vi er selv blevet rigtig glade for, at forsøge os med de asiatiske madmarkeder og gadekøkkener, hvor du støder på noget af verdens mest fantastiske street food. Vi har efterhånden smagt utallige rigtig lækre retter blot ved, at søge efter disse små perler i landende vi besøger. Det har åbnet en helt ny verden af madoplevelser, som vi nu vil forsøge at dele med dig. Her er en række grunde til, at du skal forsøge dig med street food på din rejse.

1: Du får set mere af landet

Fordi det rigtige street food ofte er at finde langt fra de store turistområder, så får du set endnu mere af landet og kulturen. At finde det helt rette street food kan således blive en jagt, som tager dig igennem områder du ellers aldrig ville have oplevet.

2: Du møder nemmere mennesker

Alle mennesker har behov for at spise, og derfor er du altid sikret at møde andre, hvor der er mad. Derfor giver street food dig mulighed for, at møde lokale eller andre med samme passion for at finde street food som dig, som du ikke på andre måder ville have mødt.

Har du et ønske om at komme tættere på de lokale, er dette helt sikkert vejen frem for dig. Men selvom dette ikke er dit ønske, kan du også blot observere befolkningen og deres daglige gøremål således.

streetfood3: Du udforsker dine egne grænser

Hvis du er i et gadekøkken, på et marked eller lignende, og skal forsøge dig med street food, så er der ofte ikke særlig meget velkendt. Derfor er du nød til at spise hvad du finder, hvilket kan være med til at rykke på dine grænser. Hvad der er sikkert er i hvert fald, at du støder på mad du aldrig har prøvet før, ved at prøve street food. Måske din næste livret er at finde her!

4: Du lærer hvor nemt det kan være at lave mad

Når først du ser, hvor hurtigt og med hvor få ingredienser de kan sammensætte et måltid mad i et gadekøkken eller på et madmarked, så får du hurtigt selv lyst til at opgradere din kundskaber. Ofte kan de med kun få ingredienser og en pande, sammensætte noget så lækkert, som man ikke troede var muligt med så lidt. Har du mulighed for at besøge samme sted flere gange, kan du måske endda få et par fif med hjem i køkkenet.

5: Det smager fantastisk

Skulle det ikke have fremgået af de forgående punkter, så smager street food fantastisk. Maden er ofte af meget høj kvalitet med et niveau af smag, som vi sjældent ellers er stødt på.

/Nicolaj

2 Comments

 1. Hvad med risikoen for maveinfektioner? Oplever I, at hygiejnen er ok disse steder??
  Spørger, da vi selv skal rejse til Asien I feb-marts 🙂

  • Malene & Nicolaj

   Det varier selvfølgelig en del og det er altid en god idé at bruge sin sunde fornuft 😀
   Vi har dog ikke haft andet end gode oplevelser og synes streetfood er så vigtigt en del af det at rejse rundt i Asien, at vi næsten aldrig holder os tilbage 😉
   Håber i får en rigtig dejlig tur. Hvor skal i hen af i Asien?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *