Selvfølgelig skulle vi en tur forbi Phu Quoc eneste vandfald Suoi Tranh! Det tog heldigvis ikke længe at finde indgangen og efter at have betalt det beskedne beløb af 3 kr. pr. mand, tog vi rygsækken på skulderen og kameraet i hånden og gik af sted.

Første blev vi en smule forvirret og i tvivl om, om vi var kommet det rigtige sted hen. Vi blev nemlig mødt af en park med det ene udstillet plastik dyr efter det andet. Ingen af de særlig flotte og underligt malplaceret, når man forventede et vandfald. Efter lidt tid kunne vi dog høre den velkendte brusen og vidste, at vi alligevel måtte være på rette vej!

suoi-tranh-1 suoi-tranh-2Suoi Tranh vandfaldet er langt, forholdsvist roligt og giver mange muligheder for at sidde og blive afkølet. Der er lagt en sti i sten langs det, så man nemt kan følge det og hvor den slutter, finder man et lidt større fald, hvor især de lokale tager sig en dukkert i det kølige vand.

Vi nød virkelig at gå i den tætte skov langs det idylliske vandfald. Lytte til naturen og i ny og næ dyppe fødderne i det kølige vand. Stilheden blev nogle steder afbrudt af musik, vandpjask og grin, men der er gode muligheder for, at finde en rolig og mere privat plet langs det lange vandfald.

Vandfaldet er selvfølgelig mest interessant at besøge i eller omkring regnsæsonen, som strækker sig fra juli til september. Hvis du tager på en arrangeret tur, vil du opleve at flere selskaber springer det over i det varmeste måneder, fordi vandmængderne simpelthen er for små. Vi var forbi i starten af oktober og selvom vi nemt kunne se, at der til tider kom meget mere vand igennem landskabet, så var det bestemt det hele værd!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *