At kunne udforske en destination inden man er der, kan både være med til at vælge det rette sted i blandt alle mulighederne samtidig med, at du allerede inden rejsen får afklaret hvilket område du skal befinde dig i. De fleste mennesker vil gerne sætte sig ind i hvad de kan forvente, og er der tale om en længere rejse, så bliver det pludselig endnu vigtigere.

Der er mange måder hvorpå, man kan udforske destinationen inden man faktisk står ud af flyveren. Herunder har vi listet vores favoritter, som vi ofte selv bruger inden vi vælger næste måneds destination. Dog kan vi også godt lide ”det ukendte”, og kan derfor godt finde på at rejse til en ny destination uden, at have sat os ind i hvad denne har at byde på.

udforskLæs rejsebiografier fra landet

Selvom antallet af danske rejsebiografier ikke er voldsomt, så finder der dog danske og udenlandske rejsebiografer skrevet af interessante mennesker, som har besøgt store dele af verden. De fortæller ofte hudløst ærligt omkring landende de besøger, og skriver ofte bøger omkring et enkelte land eller rejse, hvor de har brugt rigtig meget tid, og har lært alt omkring stedet.

Læs rejseblogs der har besøgt landet

Selvfølgelig synes vi, at rejseblogs er en af de bedste måder, at få et indblik i destinationen inden man besøger denne. F.eks. kan du her på JustBrowsing.dk få et dybdegående indblik i en række lande i Asien såvel som Europa.

Find billeder på sociale medier

Facebook, Instagram, Flickr, 500px, Twitter og Pinterest er bare nogle af de steder, hvor du nemt kan finde billeder fra hele verden. Rigtig mange er begyndt at tagge billederne geografisk, da også de sociale medier nemt tilbyder dette. Især Flickr og 500px kan være interessant at benytte, hvor denne mulighed er tilgængelig.

Find Facebook-grupper fra området

Der kan være diverse sprogbarrierer, men udover det, er ikke svært at finde Facebook-grupper fra landet du besøger – og sågar helt ned på lokalt område-niveau. Her kan du se billeder og kommunikere med folk, som har deres hverdag i området.

Gennemsøg TripAdvisor

Selvom du finder rigtig mange fejlagtige informationer på TripAdvisor, så kan det sagtens være med til at give et indblik. Læs hvad folk har at sige omkring selve området såvel som små og store seværdigheder, som befinder sig tæt på, for at få et indblik. Folk ligger ligeså billeder op, hvilket nemt kan give et overblik over seværdighederne. Hvor TripAdvisor især er stræk er ved, at du kan se dato for udgivelsen af kommentarerne. Da verden konstant er i udvikling, kan dette være vigtigt til at vurdere den enkelte destination.

Brug de rette Google-søgninger

Google giver dig mange muligheder for avanceret-søgninger, hvor du f.eks. kan vælge land og tid for udgivelse, hvilket kan benyttes til at finde relevante informationer omkring landet. Da meget ændrer sig, er det vigtigt at have de nyeste informationer ved hånden.

Læs lokale nyhedsmedier

Rigtig mange lande har engelsksproget nyhedsmedier, enten fordi der er tale om et multikulturelt land eller fordi, de er mange udenlandske beboer. Find ligeså disses Facebook-sider, for konstant og hurtigt opdatering inden og under besøget.

Gør brug af Google Street View

Selvom der kan gå lang tid imellem at Street View-bilen kigger forbi, så kan du stadig få et godt overblik. At kunne følge vejen rundt i byen og de nærliggende område, og f.eks. få et indblik i området du skal befinde dig i, er guld værd inden rejsen. Du sikre at området ikke indeholder elementer, du ikke ønsker, og du er forberedt og farer ikke vild første dag. Herudover ved du, at taxaen sætter dig af det korrekte sted eller du kan finde vejen fra metroen. Der findes selvfølgelig også andre muligheder som f.eks. Apples Flyover eller Bings Bing MAP.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *