Wat Chalong er det største af de 29 buddhistiske templer, man kan finde på Phuket og helt sikkert et besøg værd! Allerede første gang vi var ude at køre på scooter og besøgte den sydlige del af øen, var vi forbi templet. Vi havde ikke rigtig lavet nogle planer for, hvad vi skulle opleve i løbet af dagen, så vi kørte bare derud af og var spændte på, hvad vi ville opleve på vores vej!

wat-chalong-1Ud af øjenkrogen, så jeg et meget højt tårn, der var smukt dekoreret med guld og fik hurtigt Nicolaj stoppet og guidet tilbage, så vi kunne køre ind og se hvad det var for noget. Foran os lå det store Wat Chalong, som er et tempel fra starten af det 19 århundred. Templet, som faktisk rigtig hedder Wat Chaiyathararam, består af en række forskellige templer – alle i smukke farver og detaljeret udsmykninger. Det store tårn jeg havde spottet er hele 60 meter højt og adskiller sig fra resten både på grund af højden, men også udseendet. Denne bygning er også den nyeste og giver besøgende mulighed for, at få en god udsigt over området.

wat-chalong-3 wat-chalong-2Vi kom ikke selv op i tårnet, da jeg som altid havde glemt ordentligt tøj – man skulle tro jeg havde lært det efter sammenlagt næsten fire måneder i Thailand, men nej nej! Tror ikke jeg har et eneste sæt tøj, der er tempel venligt. Vi holdte os derfor udenfor templerne og fik taget en masse billeder af de smukke bygninger. Vi har allerede set en række templer, men jeg er slet ikke færdig endnu og især i Thailand synes jeg virkelig de er smukke. Jeg ser frem til at skulle besøge endnu flere templer, i løbet af de næste fire måneder.

Wat Chalong er meget velbesøgt og selvom vi er her i lavsæsonen, var vi bestemt ikke de eneste, der skulle forbi og beundre det flotte område. Det har åbent hver dag fra 7 til 17 og det koster ingenting at komme ind og se. I får uden tvivl mest ud af jeres besøg, hvis I er lidt klogere end jeg og har tøj med til at dække skuldre og knæ, så I kan komme ind i alle templerne. Husk også altid at stille jeres sko udenfor templerne. Også selvom det kan være en anelse varmt for fødderne!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *