Ligesom med bøger så findes der tv-serier, som kan give dig rejselyst på blot få sekunder. Sådanne serier kan på en eller anden måde, få dig til at drømme dig til fremmede lande, kulturer og nye oplevelser med et enkelt hjerteslag. Disse tv-serier elsker de fleste af os at se, og i de kolde måneder i Danmark, er der intet bedre end at drømme sig væk med disse.

Inden vi tog af sted, og imens vi har levet som digitale nomader, har vi i ny og næ tyet til sådan nogle serier. Selvom man befinder sig på en tropisk destination, kan sådan en serie sagtens benyttes til, at skubbe dig ud af døren til endnu flere oplevelser – eller simpelt at give inspiration til valg af næste destination. Og befinder man sig hjemme i kolde Danmark, kan de give en et indblik i en anden hverdag – eller måske endda sende én afsted mod fremmede himmelstrøg.

tv-serierTroels Kløvedal i Indonesien

Troels har efterhånden sejlet i mange år, og har dokumenteret flere af disse på både tv og i bøger. Manden har en evne til at fortælle på en måde, som man kun kan missunde ham som rejseblogger. Udover at komme tæt på livet til søs, lokalbefolkningen i Indonesien og den skønne natur, så byder tv-serien også på viden omkring hele søfartshistorien, som Troels Kløvedal fortæller meget omkring.

Marooned with Ed Stafford

Manden som har gået længden af Amazonfloden, overlevet 2 måneder på en øde ø og spist et utal af mærkelige ting, tager dig med på oplevelser i Marooned with Ed Stafford. Er du personen som har læst Robinson Crusoe eller set Cast Away, og leget lidt med tanken om at stå i samme situation? Så vil Ed Stafford helt sikkert fange din interesse, hvor overlevelse og evnen til at kunne fungere i de omgivelserne man befinder sig i, er i fokus.

Kurs mod fjerne kyster

Selvfølgelig skulle Kurs mod fjerne kyster være på listen, da tv-serien har taget hele Danmark med storm. Man følger familien på deres jordomsejling, ligesom man også tidligere har gjort det med Troels Kløvedal. Tv-serien giver dig et indblik i livet på vandet og de mange vidunderlige destinationer, hvoraf mange kun kan nås med båd. Man oplever op til flere gange at tænke ”Sikke da et paradis, det kan da ikke blive smukkere” for at finde ud af, at den næste tropiske ø er endnu flottere.

Man vs. Wild

Man vs. Wild er blot en af mange serier med Bear Grylls, hvor du bliver taget med til nogle af verdens mest øde steder. Bear Grylls skal igennem umenneskeligt terræn for at finde frem til civilisationen, og undervejs må han overleve med hvad han finder omkring sig. Søgen efter ly, mad og drikke bliver et must, hvor man ligeså kan lære en masse omkring overlevelse, hvis man skulle finde sig i lignende situationer.

The Adventure of TinTin

Ja, man kan sagtens nyde en god tegnefilm selvom man er voksen. TinTin er på et udtal af eventyr, og har for mange formentlig skabt den første rejselyst. De fleste mennesker husker sikkert da TinTin besøger den sorte ø, verdenshavnende, soltemplet og meget andet. TinTin var for mange den første rigtige eventyrer, som besøgte egne af verden vi altid, sidenhen, har drømt om at besøge.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *