Man støder på en masse nyt, når man rejser rundt i Asien. Både kulturelle-, geografiske- såvel som religionsmæssige forskelle, som blot er med til at forme hele oplevelsen som rejsende. Disse forskelle er med til at skabe vores rejse, men nogle af dem er så mærkelige, at vi ikke kan lade vær med at tænke ”hvorfor?!?”. Der er utallige ”ting” i Asien som vi undres over, og som er så mærkelige, at de ikke giver mening for os. Herunder har jeg udvalgt 6 af de mere mærkelige ting, jeg undrer mig over i Asien. Simple, små elementer, som jeg støder på i min hverdag i Asien. For at gøre det endnu sjovere, så har jeg bedt Malene om at gøre det samme for, at fremvise hvordan vi hver især oplever vores hverdag i Asien.

1. Hvorfor er ALLE vandflaskerne fyldt helt op?

Man køber sig en flaske vand og tænker ”fedt, den åbner jeg da bare lige, uden at få vand over det hele”, FEJL! Man har ikke blot valgt at fylde vandflaskerne helt op, man har samtidig valgt at lave flasken i det tyndest mulige plastik. Lad mig blot sige det sådan; det tog mig et par måneder at finde den teknik som gjorde, at jeg kunne åbne en vandflaske uden, at folk troede jeg var til en wet t-shirt konkurrence.

2. Hvorfor er ris så vigtig, at det også skal bruges i kage?

Ris er en fantastisk spise, og noget som du skal kunne lide for, at besøge de asiatiske lande. Men at spise det morgen, middag, aften og så også til dessert? Det tror jeg aldrig, at jeg vil vende mig til. Selvom der findes flere forskellige ”smager-næsten-som-kage-hvis-man-glemmer-det-er-ris”-kager, så vælger jeg ofte at springer over disse desserter (efter selvfølgelig at have smagt dem alle). Det ville jo svare til, at vi begyndte at lave kartoffel-kage i Danmark! (hov, findes det ikke?!).

3. Nedgang til stranden ”nej pyt, den har vi sparet væk”!

Befinder du dig tæt på stranden i Asien, men ikke helt ned til vandet, så kan det være svært at finde en direkte vej til dertil. Simpelthen fordi, at disse ofte er gemt godt væk. Der er ligeså en kutyme for, at f.eks. restauranter er placeret for enden af disse, således du skal igennem deres arealer for, at komme til selve stranden. Selvom vi ofte er yderst tæt på vandet, har vi flere gange oplevet at skulle lede længe efter den ”rigtige” vej ned.

4. Hvorfor skal AC altid være så koldt?

Skal vi ikke lige smutte forbi det lokale center eller 7/11, og indkøbe det vi mangler af én omgang?”. En tanke man ofte får, indtil man får den kraftige kulde fra aircondition lige i hovedet, som gik man ind i en væg. Rigtig mange steder i Asien, i de mere turistede byer, vil du støder på aircondition – og ofte den rigtig kolde af slagsen. Jeg har svært ved at tro, at der faktisk er turister der synes det er dejligt at skulle medbringe ekstra tøj for, f.eks. at opholde sig et par timer i et indkøbscenter.

madpak-15. De religiøse madpakker på gaderne?

I Indonesien finder du overalt små ”madpakker” indeholdende lidt mad, blomster, røgelse og evt. en sodavand. På Bali ligner det en madpakke, som ofte er placeret på vejen – overalt! Der ligger selvfølgelig religiøse elementer bagved disse (både et ønske om kommende lykke og velstand samt et tegn på nuværende situation), men det er yderst mærkeligt som tilrejsende. Man er ofte tæt på at træde i disse, da de ligges direkte på vej og fortov.

6. Alle souvenirbutikker skal åbenbart sælge det samme?

Selvom der er 5, 10 eller 20 souvenirbutikker efter hinanden, så har de ALLE sammen de samme souvenirs! Der er ingen der åbenbart har tænk på, at folk måske havde købt nok i de første 3 butikker, og derfor ikke længere er på udkig efter dette i resten af gaden? Asiens souvenirbutikker har desværre kun en leverandør, og han gør ikke sit job særlig godt. Løsningen er selvfølgelig at købe sine souvenirers i lokalsamfundet, hvor udvalget er langt bredere, og du kan se selve processen.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *