Når man ser Kurs Mod Fjerne Kyster eller diverse fede YouTube-videoer, så er det ikke længere nok at have et GoPro og sit Canon kamera ved hånden – nu skal man også have en drone. Da vi rejste rundt i Asien snakkede vi ofte om, hvor fedt det kunne være at krydre vores videoer og billeder, med lidt skud fra det helt rigtige perspektiv.
Hvor fedt kunne det ikke have været, at forsøge sig med Bali Tree Top eller trekking opad vulkanen Batur – med en drone ved hånden? Måske en smart løsning hvor den ikke fylder noget, samt man både kan håndtere kamera og videokamera. Der findes utalige af slagsen, så det kan hurtigt blive svært at vælge den helt rette. Hvad der er særligt vigtigt for os, når vi rejser i længere tid er, at dronen ikke fylder særlig meget og nemt kan skilles ad.
Med en kuffert og håndbagage er der sjældent plads til særlig meget ekstraudstyr, og man bliver hurtig bevidst omkring hvordan hver enkelt lille gadget fylder. Derfor bliver løsningen formentlig en af de mindste modeller, hvor vores lille GoPro, som med sin minimale vægt, nemt kan fastsættes. Særligt vores bestigning af Batur i Indonesien, var en af de stunder, hvor en drone kunne have været spændende at have med. Selvom selve trekket startede om natten, og der intet lys var, så ville det have givet nogle fantastiske videosekvenser på toppen af Batur samt nedstigningen, som skete i dagslys omkring kl. 7-9 om morgenen.
Herudover har vi en ide omkring, at besøge en række af de største byer i Europa, hvilket formentlig også vil være oplagte stede,r at benytte en drone. Antallet af rejsegadget vokser stødt, så formentlig skal vi i gang med at kigge på, hvilke af de ”ældre” af slagsen, som ikke længere skal med på rejsen.
– Sponsoreret indhold –