Pakkeliste

Det kan være ret vanskeligt, at finde ud af hvad der skal være styr på og pakkes når man skal af sted – for vores vedkomne et helt år. Vi har lavet diverse lister, hvor vi har slettet og tilføjet nye ting til efterhånden for at til sidst forhåbentligt at have styr på det hele.

Heldigvis er der mange ting, der kan købes ude i den store verden, for det er næsten umuligt at huske at få det hele med! Her på siden vil vi gennemgå nogle af de praktiske gøremål vi fortog os inden afgang, samt skrive lidt om indholdet af vores kufferter.

Vaccinationer

Vaccinationer er et must og noget man ikke skal spare på. Vi henvendte os ved Rejsemedicinsk klink efter henvisning fra vores egen læge, da de er vandt til at håndterer vaccinationer og bedre kunne vejlede os end vores private læge, når det var et helt år det drejede sig om. Vi havde begge lidt i forvejen, men nogle skulle fornyes og andre tages helt fra ny.

Vi fik følgende efter anbefalinger fra den praktiserende læge:

  • Hepatitis A+B
  • Typus
  • Japansk Hjernehindebetændelse
  • Stivkrampe

Vi fik vaccinationer ud fra at skulle rejse rundt i Sydøstasien i et år

Visum

Vi brugte en rum tid på at undersøge visum, men opgav igen, så her kan vi desværre ikke være til meget hjælp. Selvom det måske ville have været rart at kunne blive mere end en måned i et land, så synes vi ganske enkelt, det var alt for besværligt at søge visum. Der er heldigvis en række lande i Sydøstasien, hvor man er velkommen i en hel måned af gangen og et enkelt hvor man kan blive hele tre måneder.

Vi har besluttede os for, at tage det hele lidt som det kommer og håbe på det bedste og hvis vi bliver nødsaget til at søge om visum, mens vi er hernede, så må vi jo gøre det. Selvom vi helst vil slippe for, at tænke for meget på hvor næste destination går hen, flere måneder i forvejen.

På flyturen herned rendte vi ind i det første problem, som i kan læse mere om her.

Kørekort

Vi ved ikke om vi skal leje en bil hernede på et tidspunkt, men det er bedre at være forberedt! Internationalkørekort kan i hurtigt få ordnet ved borgerservice og det koster kun 25 kr. pr. stk. Det eneste i skal medbringe er jeres eget kørekort og et pasfoto.

Det tog nok ti min. fra trådte ind på borgerservice, til vi stod udenfor igen med et nyt kørekort hver, i hånden. Nemmere bliver det vist ikke!

Bolig/opbevaring

Vi har valgt at fremleje vores bolig ud, imens vi er af sted, fordi vi holder rigtig meget af at bo der og gerne vil hjem til den igen. Vi overvejede mange forskellige muligheder både i forhold til bolig og opbevaring, men for at gøre det nemmest for os selv den dag vi skal flytte ind igen, har vi valgt at låse et af rummene af i vores 3. værelses lejlighed, hvor alle vores ting er opbevaret, og derefter leje resten ud.

I den forbindelse kommer der selvfølgelig også nogle udgifter til f.eks. indboforsikring, men vi vurderede at det var det værd.

Rejseforsikring

Endnu et vigtigt punkt på listen! Rejseforsikring er en dyr omgang, men nødvendigt. Malene har rejst af nogle omgange før og har derfor i forbindelse med dem tjekket hvad de forskellige rejseforsikringer, kan tilbyde. Ring eller skriv rundt og få tilbud fra de forskellige, så de passer jeres behov – det kan godt betale sig! En rigtig god metode til at danne sig et overblik over sine muligheder er også at lægge vejen forbi Findforsikring.dk.

Vi endte med at bestille en rejseforsikring igennem Tryg, som vi i alt har givet ca. 10.000 for. Den gælder fra d. 27/12-2015 til og med d. 23/12-2016. Hvis vi har brug for at forkorte eller forlænge denne, er det muligt.

Medicin

Vi brugte en formue på medicin inden vi tog af sted, men mest fordi Malene har astma og skulle have medicin med til et helt år. Udover lidt receptmedicin købte vi diverse piller til dårlig mave, smertestillende, myggespray, myggestik, solcreme og allergipiller.

Vi kunne nemt have købt meget mere med, men der måtte også være en grænse for, hvor meget vi gad at slæbe med. Der er adskillige apoteker hernede og vi har også været nødt til at købe nogle ting undervejs, hvilket overhovedet ikke har været noget problem.

Rejseudstyr

Vi gjorde os en del overvejelser om, hvad der var nødvendigt for os at tage med, sådan mere generelt. Vi skal hverken trekke flere dage i træk eller bo midt ude i junglen og har derfor ikke købt en masse survival gear i den nærmeste friluftsbutik. Lidt praktisk ting har vi dog valgt at tage med os, for der er bare nogle ting man ikke kan undvære, så det endte alligevel med at det blev til et par ture i Spejder Sport og lignende steder:

Elektronik og foto

Da vi jo skal arbejde en del undervejs, har vi prioriteret denne post ret højt. En del af udstyret havde vi i forvejen, men der blev blandt andet brugt lidt penge på opgraderinger af kameraer og køb af to Kindels, så vi ikke skulle til at slæbe en masse bøger med.

Hobby

Vi har selvfølgelig en masse elektronik til at holde os beskæftigede, men af og til vil vi gerne koble af og det gør vi allerbedst under vand. Derfor har vi skudt lidt penge i nogle gode snorkling masker, som vi begge er meget begejstret for!

Udover dette har vi selvfølgelig begge to forskelligt sommertøj og sko med. Vi er ikke backpackere, men har alligevel forsøgt at pakke let, da vi fra tid til anden jo selv kommer ti,l at skulle slæbe på vores bagage og også ofte ikke må have mere end 20 kg. med, når vi flyver fra destination til destination.

Hvis der er noget vi skulle have overset eller måtte i have nogle spørgsmål skal i ikke holde jer tilbage fra at skrive og spørge!