Har du lyst til en oplevelse, som er lidt mere spændende end strandturer og restaurantbesøg? Så vil vi med garanti foreslå en tur til Emerald Cave (”Tham Morakot”) på øen Ko Muk eller Koh Mook, kun en kort sejltur fra Koh Lanta.

Inden vores besøg til Emerald Cave havde vi ikke de store forventninger, selvom vi altid er utrolig fascineret af grotter og gerne besøger så mange som muligt på vores vej. Men der er langt imellem de helt store grotteoplevelser, og da det kun er lidt under en måned siden vi besøgte Batu grotterne i Kuala Lumpur, som var en virkelige spændende oplevelse, så troede vi de fleste grotter ville være kedelige i kontrast dertil. Nøj, hvor skulle vi komme til at tage fejl da vi besøgte Emerald Cave på Koh Mook.

Grotten, og den dertilhørende skjulte lagune, er en af de attraktioner, som man aldrig kommer til at glemme. Der er tale om en grotte på næsten 100 meter, som ikke blot leder ind til et stort mørkt kammer, som mange andre grotter, men derimod indtil en lagune med sandstrand, palmer og skjulte skatte – alt sammen gemt imellem klipperne. Lagunen kan man ikke besøge, uden at skulle igennem grotten og for at gøre det hele mere spændende, så tilgår man grotten fra vandet. Man svømmer selv hele turen fra indgangen i havet indtil lagunen og den gemte sandstrand. Grotterne strækker sig over næsten 100 meter, og omfatter en række sving, så er det en oplevelse i sig selv, at komme frem til lagunen – hvor du vil opleve komplet mørke, på dele af turen. Med vægge og loft, som jævnligt er under vand, og selvlysende fisk, så er der nok at se i grotten, inden man ankommer til lagunen. Sjældent har det været så skræmmende og fascinerende at svømme i mørke, og det at ende i en komplet indelukket lagune med solskin for oven, var en fantastisk oplevelse!

Vi havde muligheden for at udforske grotten på egen hånd, da vi valgte at forlade vores gruppe for at svømme igennem grotten selv, fremfor i en lang række, som de fleste andre gæster gjorde. Dette var både en fantastisk, men også skræmmende oplevelse. Vi skulle dog ikke være så heldige at få et billede af stedet uden turister, da der er tale om en yderst velbesøgt attraktion på Koh Mook, hvor der hver dag er flere tusinde gæster. Når først man oplever stedet, så er det slet ikke svært at forestille sig, hvordan piraterne i slutningen af det 20. århundrede benyttede den skjulte lagune til deres skatte. Kender man ikke stedet, så vil man hurtigt sejle forbi indgangen til grotten, uden at være bevidst omkring det vidunder der findes på den anden side – for det er virkelig godt gemt!

Selvom du besøger Emrald Cave på en overskyet dag, som vi gjorde, så er det ikke en oplevelse man går skuffet fra. Det sværeste er at bestemme, hvorvidt selve lagunen eller svømmeturen i grotten dertil, var den mest begivenhedsrige.

Vores anbefalinger

Får du nogensinde mulighed for at besøge Emerald Cave, så er vores anbefaling at hyre en privat båd, og besøge stedet så tidligt som muligt på dagen. På denne måde får du den helt rigtige oplevelse, og formentlig lagunen for dig selv. Medbring en lommelygte! Der bliver meget mørkt inde i grotten, og med en lygte kan du også bedre undersøge flere dele af den.

/Nicolaj

6 Comments

 1. Det ser også fedt ud! men lidt ærgerlig at der er så mange mennesker, det er altid lidt federe at have tingene for sig selv 😉

  • Malene & Nicolaj

   Det var det virkelig også! Ja meget, men sådan er det jo for det meste, desværre. Vi har se et par billeder af folk, der nærmest har haft det hele for sig selv 😮

 2. Det er en af de vildeste naturoplevelser vi har været på, men vi havde hele grotten og stedet for os selv. Der var godt nok en anden gruppe før os, men de kom aldrig ind. Vi rejse i juli måned, hvor der er lavsæson, så jeg er heldig at have billede, hvor vi har det hele for os selv 🙂
  http://www.danishadventurer.dk/den-skjulte-skat-morakot-grotten-paa-oeen-koh-mook/

  • Malene & Nicolaj

   Sådan har vi det også 😀 Hvor lyder det vildt at i havde den for jer selv. Måske vi skulle overveje at komme tilbage henover sommeren 😉

 3. Hej.

  Kan man svømme som barn igennem grotten til stranden?
  Vi har en med og skal bo på Koh Mook i 3 dage, og ville opleve det i beskriver. Men bliver så i tvivl da jeg læser at i svømmer og noget af loftet er under vand….. så ville lige hører.

  Maya

  • Malene & Nicolaj

   Hej Maya

   Ja, vi mener godt man kan opleve det med børn. Man skal blot benytte redningsvest og følge hinanden deri. Der er tæt på loftet en del steder, men der er også den mere “normale” gang ind, hvor der er mere loft. Så længe man er klar på det, og har nogle tæt på sig, så tror jeg alle kan klare det. Føler barnet sig generelt tilpas i vand etc., er det derfor intet problem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *