Vi endte med at blive helt forelsket i Hanoi og det har det gamle kvarter, rigtig meget med at gøre. I de fire dage vi endte med at bo i Hanoi, bevægede vi os rigtig meget rundt i denne del af byen og boede også her. Vi var vilde med de små hyggelige caféer, de utallige shopping muligheder, de mange billige gadekøkkener, de gamle bygninger og de simple barer. Alt dette var med til at skabe den helt perfekte atmosfære!

Selvom gaderne er små og mange af dem ensrettet, betyder det ikke at trafikken er på sit højeste – vi er jo i Vietnam. Man skal se sig godt for og ligesom mange andre steder, tager jeg Nicolaj i hånden og lader ham føre mig over de meget befærdede veje, imens jeg lukker øjnene!

detgamlekvarter-1Jeg lærte aldrig rigtig at finde rundt i kvarteret, som består af ca. 36 gader der går på kryds og tværs. Men jeg endte med at få en nogenlunde stedsans og nogle pejlemærker at gå efter, hvis vi f.eks. skulle ned til Ho Hoan Kiem søen, på weekend markedet, tilbage til vores hotel eller lignende.

I den gamle bydel er der flere seværdigheder. Nogle er gratis, mens man for andre giver en lille skilling Fælles for dem alle er, at de kan opleves relativt hurtigt, mens man alligevel går rundt og snuser stemningen i kvarteret til sig. Vi besøgte blandt andet den gamle byport, St. Joseph’s katedralen, flere templer og Heritage House.

detgamlekvarter-3 detgamlekvarter-2Oprindeligt har hver gade i kvarteret haft deres eget fokus, som f.eks. kaffe, stof, metal, værktøj og krydderier. Desværre har turismen taget over flere steder, men i nogle af gaderne er det stadigvæk tydeligt at mærke, hvad deres speciale er. For mig var det især kaffe og krydderi gaderne der gjorde indtryk, på grund af de karakteristiske dufte, der fyldte ens næsebor, så snart man var i nærheden.

Vi er begge enige om, at vi skal tilbage til Hanoi en dag og bo i det gamle kvarter over en længere periode!

/Malene

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *