Livet som digital nomade sætter en række krav, og særligt til vores udstyr. Det skal både være robust nok til at kunne modstå sol, sand og en smule vand samtidig med, at det skal fragtes i rygsæk og kuffert i lange perioder af gangen.

Udover disse krav, så skal vores udstyr også være ”perfekt” til at drive en lille virksomhed, imens man rejser rundt i verden. Disse faktorer blev således taget i betragtning, da vi skulle vælge vores udstyr inden afrejsen.

I en række indlæg de næste par uger, vil vi sætte fokus på præcis hvilket udstyr vi benytter os af som digitale nomader. I første indlæg kigger vi på elektronik, mens vi i indlæg #2 og #3 gå i dybden med software, online services og alt til drift af virksomhed i udlandet.

MacBook Pro

Selvom det hurtigt kan starte en debat omkring, præcis hvilken computer der er bedst, så faldt vores valg på MacBook Pro til rejsen. Selvom ThinkPad faktisk har lavet en computer som kan modstå rigtig meget vand, var dette ikke en muligheden vi ønskede.

Vigtigt for os var især, at vores valgte computer skulle have minimalt antal nedbrud for, at kunne arbejde så meget som muligt, når der var behov for dette. Størrelsen og vægten skulle ligeså gøre det muligt, nemt at transportere computeren hvorhen vi rejste. Samtidigt skulle det være muligt, at benytte computeren til arbejde hvor end vi var – lufthaven, tog eller cafe – og samtidig stor nok til at benytte til Photoshop og andet krævende software.

arbejderEn computer på 2 kilo og 13”, har således gode dimensioner til, at være rejsecomputer. Man kunne gå ned i størrelsen, hvilket dog ville gøre billede- og videoredigering besværligt.

Designet havde intet med vores valg af computer at gøre, da denne hurtigt blev dækket af ekstra beskyttelse, klistermærker etc. For at give den maksimale beskyttelse har vi hardcase på både top og bund af computeren, og et silikonetastetur til at beskytte selve tasterne.

USB, SD og harddisk

Ekstra plads på computeren, midlertidig backup af videoprojekter og optimal plads på kamera og videokamera! Vi indså hurtigt, at vi skulle have det helt rigtige udstyr med, når det på kom til USB-stik, SD-kort og ekstern harddisk.

Opbevaring på USB

Selvom pladsen på en MacBook er fin til arbejde, så ønskede vi også plads til underholdning. Vi havde på forhånd digitaliseret en række af vores yndlingsserier og film, og ønskede at medbringe disse på rejsen. For at give maksimal ydeevne til computerne, var det således ikke vores ønske at fylde disse til bristepunktet. Vi ønskede dog heller ikke, at rejse rundt med en almindelig harddiske, som hurtigt optager plads, og blot er endnu et element at passe på. Derfor faldt vores første valg på verdens mindste USB – med hele 128 GB plads.

Der er tale om et USB-stik fra SandDisk med 128 GB, og en 3.0 tilslutning for hurtig afspilning direkte fra enheden. Det bedste ved enheden er, at den fylder minimalt når den er tilsluttet vores computer, hvilket betyder, at den altid sidder deri.

Den hurtige backup

Selvom vi benytter automatisk online backup af filer og billeder (Mere i indlæg #2), så ønskede vi ligeså at kunne tage hurtig backup af billeder og videofiler, i situationer hvor nettet er langsomt. Herudover giver det også hurtig mulighed for, at tilgå billeder og videofiler uden, at skulle hente dette i den online backup (da den påkrævede plads til f.eks. videofiler, hurtig overstiger pladsen på computeren). Vi har derfor  billeder og videofiler på en harddisk og en backup i skyen, og kun de nyeste er at finde på computeren.

WD My Passport 2 TB - JustBrowsing.dkIgen var størrelsen og den faktiske kapacitet utrolig vigtig, da vi ønskede at begrænse mængden af elektronik. Valget faldt hurtigt på My Passport Ultra fra Western Digital på 2 TB, med en størrelse på 11 x 8.15 x 1.27 cm, og således utrolig lille størrelse ift. mængden af mulige filer på enheden.

Plads på kamera/videokamera

Når det kom til Canon 70D og GoPro, så ønskede vi ligeså i disse situationer at have meget plads på selve enheden. Derfor faldt vores valg ligeså på SanDisk Extreme 64GB i model UHS-I/U3 (SD og Micro-SD), hvilket sikrer den optimale og bedste lagring (sikkerhed, sikkerhed & sikkerhed). Ligeså er der plads til mange timers optagelse og hurtig flytning fra enhed til computeren, hvilket overstiger alle almindelige SD-kort.

Høretelefoner

Selvom vi ikke har brugt tusindvis af kroner på gode støjafvisende høretelefoner, så er det vigtigt at overveje hvilke der skal med på rejsen. Når man rejser, og arbejder undervejs, er det vigtigt at have nogle passende høretelefoner.

Vi valgte selv originale høretelefoner til iPhone, da vi valgte ud fra følgende krav:

– God ift. privat & kundesamtaler på Skype.

– God ift. nedbringelse af støj ved arbejde.

– God ift. styring af musik på MacBook.

Kindle

Rejser man i længere tid, så bliver man hurtig rigtig glad for muligheden for, at have tusindvis af bøger på én enhed – som fylder mindre end én bog. Selvom vores computer er vores vigtigste redskab, så ville vi næppe leve uden vores Kindle.

Kindle og Malene - JustBrowsing.dkMed en e-bogslæser som Kindle, har du mulighed for nemt at tage hele biblioteket med på rejsen. På denne måde har du altid den næste spændende bog ved hånden, når du er på rejsen. Efter at have tilbragt 13 timer i et fly, så begynder man først at sætte rigtig meget pris på dette fantastiske stykke legetøj. Læs mere omkring vores erfaringer med Amazon Kindle her.

GoPro Hero4 Black

Noget af det fedeste ved at drive en rejseblog er, at vi har muligheden for at optage små øjeblikke fra vores rejse, og vise disse frem til besøgende. Når fritiden står på dykning, snorkling, hiking, scooter tur og meget andet, så er GoPro det helt rette videokamera.

Der er tale om et ufattelig lille kamera og videokamera, som kan optage video i rigtig lækker kvalitet – over og under vand. At enheden fylder ufattelig lidt er vigtigt, når man har begrænset plads på rejsen. At enheden ligeså er ufattelig robust, og kan holde til stød, slag, vand og højder gør enheden perfekt til at præsentere vores rejseerfaringer. Læs vores anmeldelse af GoPro Hero4 Black her.

GoPro udstyr - JustBrowsing.dkCanon 70D

Et stort spejlrefleks kamera som Canon 70D er på mange måder ikke det perfekte rejsekamera og hvis vi kun havde vægtet antallet af kilo, var valget helt sikkert faldt på et spejlløst kamera. Den personlige (Malenes) præference blev dog i dette tilfælde vægtet højere. For at begrænse mængden af fotoudstyr, har vi valgt at benytte en all-around linse og selvom dette giver lidt begrænsninger, har det indtil nu ikke været et problem.

Selvom vores Gopro også kan tage billeder, vælger vi stort set altid også at tage vores spejlrefleks med, da kvaliteten af billeder taget med dette er langt højere. I enkelte tilfælde, som f.eks. snorkling ture, får det store kamera dog lov at blive hjemme og det lille vandtætte bliver det primære.

Logitech UE BOOM 2

Selvom computer og mobiltelefon har indbygget højtalere, så kommer man hurtigt til at savne muligheden for god lyd, når man rejser i længere tid.

Derfor har vi valgt at medbringe en mindre højtaler, som vi især bruger når en god film skal nydes på computeren. Eller i tilfælde, hvor et virkelig godt Lukas Graham nummer skal nydes til fulde.

UE BOOM er en robust og flot højtaler, som på én opladning kan holde strøm i rigtig mange timer. Tilslutningen til mobil eller computer, sker nemt igennem bluetooth og rækker op til flere meter, hvilket er praktisk eksempelvis når musikken skal flyttes med ud på altanen for at nyde udsigten til vandet.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *