Bøger kan noget, som ikke særlig meget andet kan. Som rejsende, uden tv-støj og ofte en god udsigt og hængekøje tæt på, er det oplagt at lade sig opsluge i de mange medbragte e-bøger.

Bøger kan både skabe lysten til at rejse, men kan også gøre en nuværende rejse endnu bedre. Med en god bog i hånden, kan man nemlig hurtigt komme i den helt rette stemning, samt opnå det rigtige niveau af afslapning. Jeg har altid haft svært ved at koble helt af, fordi der altid er noget at lave omkring mig. En problemstilling, som jeg besluttede mig for at takle med bøger her i 2016, hvilket har resulteret i en fornyet glæde for at læse alt fra fag- til skønlitteratur.

Efter 5,5 års studie på handelshøjskolen, og sideløbende fuldtidsjob de sidste 1,5 år af forløbet, var der sjældent hverken lyst eller tid til at læse. Når først de tunge drenge som Keller og Kotler var lagt fra sig, med de trivielle teorier omkring markedsføring, var der sjældent lyst til at forsætte med hverken fag eller skønlitteratur.

e-bøger-1Og med en Kindle i bagagen, kan man stort set medbringe så mange bøger, som man skulle ønske sig. Herved skal man ikke begrænse sig, og kan sagtens tage hele samlingen med i digitale udgaver. I skrivende stund har jeg personligt 298 bøger på min Kindle, hvilket formentlig ender godt derover, inden vi rammer slutningen af 2016. At udvide biblioteket med spændende nye bøger, er efterhånden blevet en interessant tidsbeskæftigelse.

Herunder har jeg samlet en række af de bøger, som jeg synes passer allerbedst til rejsende. Det betyder at de enten skaber, vedligeholder eller udfordrer rejselysten! På listen finder du alt fra biografier og interviews til noveller og romaner.

Chasing 193 (2016)

Bogen er skrevet af Ryan Trapp og Henrik Jeppesen, og indeholder en række interviews med verdens mest berejste mennesker. Version tre blev udgivet i juli 2016, og indeholder endnu flere interessant personligheder. Læs hvordan andre mennesker rejser verden rundt, hvordan de får råd til det samt nogle af deres mest spændende og skræmmende oplevelser de har haft som rejsende.

Robinson Crusoe (1719)

Bagved Robinson Crusoe står forfatteren Daniel Defoe, som udgav bogen i 1719, og som på trods af sin alder, sagtens kan give en lysten til at læse hele natten igennem. Bogen fremviser en vilje og lyst til at rejse og overleve, og giver samtidig et indblik i hvordan søfarten var i perioden. Selvom den primære del af bogen forgår på øen, er der konstant fokus på den rejse og lyst til livet, som hovedpersonen gennemgår.

Stardust (2006)

Med Stardust er der tale om et gennemtænkt eventyr, af forfatteren Neil Gaiman, hvor hovedpersonen Tristran Thorn rejser til Faerie for, at finde den faldne stjerne. Der er tale om en udviklingsrejse, med alle de kvaler sådan en måtte have, hvor Tristian tager af sted som ung og kommer hjem som voksen. Et godt eventyr for både børn og voksne, som ligeså bærer på sandheden omkring hvor vigtigt det er, at finde sig selv, og hvordan man ikke altid kan gøre dette hvor man befinder sig.

Øerne under vinden (2007)

Troels Kløvedal har skrevet og udgivet rigtig mange bøger, og rigtig mange af disse fortjener at blive læst. Der er nemlig livsglæde og rendyrket nysgerrighed til den verden, der er omkring os. Herudover har Troels rigtig meget viden, som han ikke står tilbage for at dele ud af, også selvom det ikke altid giver den bedste røde tråd i bogen. I ”Øerne under vinden” sejler Troels i det indonesiske øhav, og fortæller stort og småt omkring hans færden i hele asien.

War of the Worlds (1898)

Med sin berømte science fiction novelle fra 1898, tager H. G. Wells os ind i en verden, hvor menneskeheden må flygte fra ”de fremmede” fra Mars. Novellen indeholder alt fra død og kærlighed til marsmænd der vil kæmpe til døden for at overtage jordens ressourcer. Udover et interessant plot er fokus på, hvilke stadier man som mennesker går igennem, når man ikke kan se lys for enden af tunnelen.

SAS Survival Handbook (2004)

Hvis ud lige skal have frisket alle dine survival-færdigheder op, inden du tager ud i det blå, så er dette bogen for dig. Største frygt for mange rejsende er, at ende i en livstruende situation, f.eks. som strandet, hvor ens egne færdigheder bestemmer hvorvidt man kommer levende fra situationen. Med disse færdigheder bliver du en sand Ed Stafford, og kan sagtens tage et par måneder på en øde ø.

The Name of the Wind (2007)

Bogen er en del af serien ”The KingKiller Cronicle” af Patrick Rothfuss, omhandlende den unge Kvothe og hans lange rejse fra hans forældre bliver dræbt, til han kan stå på egne ben. Der er tale om en bog i et eventyrligt univers, som tager læseren med i en ung drengs opvækst, hvor han i mod alle odds, må kæmpe sig til tops for at udfylde sit livsgøremål.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *