Nicolaj og jeg snakker ofte om, hvor meget madkulturen i et land betyder for om vi kan lide at være der. Maden betyder ikke alt, men den betyder virkelig meget – især når man bor på samme destination en måned af gangen.
Vi havde hørt en del dårligt om filippinsk mad inden vi besøgte landet og derfor var vi også forberedte på, at det nok ikke ville blive en favorit. Vi fandt flere gode og billige restauranter i den måned vi boede på Boracay, men det har uden tvivl været den destination indtil videre, hvor vi haft sværest ved at holde vores madbudget og oftest blevet skuffet over maden!
Problemet med filippinsk madkultur er nok at den ikke rigtig eksistere. Vi kan selvfølgelig kun snakke for os selv og vores tid på Boracay, men her fandt vi kun meget få gadekøkkener og ingen af dem gjorde noget specielt godt for vores smagsløg. Og når så prisniveauet generelt var meget højt, så gjorde det bare det hele meget værre! Det endte hele tiden med at blive et dilemma mellem at holde budgettet og få noget med der var værd at sætte tænderne i.
Vi lød på ingen måde nogen nød på Filippinerne, men filippinsk mad var blandt andet med til at gøre, at vi nok ikke vender tilbage lige foreløbig. Der vinder lande, som Indonesien og især Thailand alle vores point! Vi ser også rigtig meget frem til at stifte bekendtskab med den vietnamesiske madkultur, som vi har hørt rigtig meget positivt om.