Når man har sig en fast base, f.eks. hvis man er bosiddende i Danmark, så er det sjældent svært at kunne have sin daglig træning. Hvorvidt der er tale om cardio- eller styrketræning, så er mulighederne ofte lige ved hånden i hjemmet eller nærmeste træningscenter.

Dette er dog ikke altid tilfældet når du rejser – hvad enten det er i kortere eller længere tid. Det er de første som kan medtage træningsudstyr på rejsen og kun til nød deres løbesko.

Efter at have været digital nomade, som dig ikke længere er noget vi udøver, så har vi fået indsamlet en række tips og tricks til træning i udlandet. Selvom dette er tips vi brugt, da vi rejste rundt i Indonesien og Thailand, så vil de fleste kunne finde hjælp i disse på deres sommerferie eller forlænget weekend.

Selvom det er vigtigt at slappe af, når man holder ferie, så oplever mange, behovet for at forsætte sine faste rutiner. Og hvis man bliver stresset af ikke at kunne udføre sin sædvanlige træning, så kan det pludselig være nødvendigt at have fokus på træningen på rejsen, for faktisk at få en god ferie.

Dette er den primære begrundelse for, at man skal læse med her på siden, og finde den helt rette måde at få udført sin træning på, når man først er påbegyndt sin ferie.

Tip #1: Træning med din kropsvægt + det løse

Hvis du f.eks. løber eller laver øvelser som f.eks. squats, så kan du nemt optimere effekten af denne træning, ved at gøre brug af noget ekstra vægt.

Når du er på farten, så er det nemmeste måde at opnå dette, at fylde et net med f.eks. noget af dit tøj. Der skal sjældent særlig mange ekstra gram/kilo til, at du får mere ud af dine øvelser eller dit løb. Der er også ofte stole eller bøger på hotelværelset, som du kan bruge til f.eks. lunges.

Tip #2: Tag ét træningsudstyr med på rejsen

Nogle gange er det simpelthen ikke besværet værd at forsøge at komme på anden træning, end den man er van til. Dette er særligt gældende, hvis man også dyrker en træningsform, som har forholdsvis let udstyr. Så kan det måske være den mindre bekymring værd, at man betaler en smule for overvægt i lufthavnen.

Det er f.eks. særligt TRX, oppustelig bold, massageruller, balancepude og elastikker.

Herudover kan man også kigge lidt i retningen af gadget, hvor man f.eks. kunne overveje at gøre brug af et par elektroniske-smart-boksehandsker (se denne video). OG både få en god træning, løbende performance-vejledning og en sjov oplevelse. Tak for tippet boksepude.dk.

Tip #3: Træn sammen med de lokale

I Danmark har vi rigtig mange træningscentre, noget som man ikke ser alle steder i verden. F.eks. er det ikke særlig udbredt, når vi kommer til Asien. Her kan en anbefaling dog være, at man i stedet kigget i mod hvad der er tradition for i det land som man besøger.

>> Læs mere omkring hvordan vi planlagde vores træning i Asien <<

I Asien er det eksempelvis mere normalt at dyrke boksning. Besøger man f.eks. Thailand, så vil det være vores anbefaling at prøve at tjekke mulighederne for at dyrke dette på sin rejse.

Tip #4: Nyd de lange spadsereture

Selvom dette måske ikke var det tip, som man var kommet for at læse, så er det bare en god ide. Du nyder opgivelserne, kan tage nogle gode billeder og får helt sikkert forbrændingen op.

Ofte har man mere bakket landskab end man kender det fra Danmark, så der er rig mulighed for at få en høj forbrænding ved f.eks. at prøve de lokale bakker. Der behøver ikke være en planlagt vandrerute at følge, ofte vil det være nok bare at få langs den sti de lokaler bruge rundt i bjergområdet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *