At finde den rette e-bog til rejsen kan være svært, for den skal både være spændende, give lyst til at opleve noget og passe perfekt til en afslappende dag på stranden. I tidligere indlæg har vi givet et bud på vores favorit e-bøger til rejsen, som dog alle sammen har en pris på 50-200 kr.

Men det behøver faktisk slet ikke at koste noget, at finde gode og spændende e-bøger til rejsen. Faktisk findes der et utal af e-bøger til Kindle, som nemt kan hentes uden det koster en krone.

The Wonderful Wizard af Oz by L. Frank Baum (Amazon)

Dorothy Gale og hendes lille hund Toto står overfor deres livs oplevelse, da en tornado tager dem med til landet hvor Oz reagerer. Man følger Dorothy og hendes nye venner, i deres forsøg på at overleve faren fra Oz og finde sikkert hjem igen. Selvom der er tale om børnebog, kan den få et smil frem på læben hos enhver voksen.

The War of the Worlds af H.G. Wells (Amazon)

En af mine personlige favoritter, som på trods af at være udgivet i 1898, stadig er en fantastisk sci-fi novelle. Der er tale om en af de mest spændende sci-fi noveller nogensinde, hvor man følger en unavngiven hovedperson og hans bror i England, hvor de forsøger at overleve en invasionen imens verden omkring dem langsomt nedbrydes. Selvom skrivestilen adskiller sig fra nutidens forfattere, kan man ikke ligge fortællerenes rejse fra sig.

The Wind in the Willows af Kenneth Grahame (Google)

I Danmark kender vi fortællingen som ”Vinden i Piletræerne”, som helt sikkert har vundet mange hjerter i hele landet. Man følgerne de fire dyrevenner, der bor langs en flod i det engelske landskab, Hr. Tudse, Hr. Grævling, Hr. Muldvarp og Hr. Rotte. Den engelske udgave er mindst ligeså spændende, og kan stadig læses af både voksne og børn.

The Legend of King Arthur and his Knights af Sir James Knowles (Amazon)

Hvem har ikke hørt om Kong Arthur og ridderne om det Runde Bord? I denne bog møder du dem alle – herunder tryllekunstneren Merlin, og den tapre riddere Sir Lancelot. Selvom sproget er præget af at være skrevet i 1862, indeholder den riddere, skønjomfruer og et sværd i stenen, som nok skal skabe spænding på trods af alderen.

Robinson Crusoe by Daniel Defoe (Amazon)

Bagved Robinson Crusoe står forfatteren Daniel Defoe, som udgav bogen i 1719, og som på trods af sin alder, sagtens kan give en lysten til at læse hele natten igennem. Bogen fremviser en vilje og lyst til at rejse og overleve, og giver samtidig et indblik i livet alene på en tropisk ø. Selvom bogen har en række religiøse undertoner, er der lagt op til spænding allerede tidligt i bogen.

The Journals of Lewis and Clark af Meriwether Lewis and William Clark (Amazon)

Lewis og Clarks sagnomspundne rejse igennem Amerika, er værd at læse hvis du er vild med rejsebiografier. Selvom sproget kan være svært at læse, så er det et forsøg værd for at opleve deres rejse igennem landet. Du kommer tæt på natur, stammefolk og alle de problemer der opstår ved at rejse i 1800-tallet.

Treasure Island af Robert Louis Stevenson (Amazon)

Treasure Island blev skrevet for 130+ år siden, og det er stadig en af de største eventyrfortællinger du finder i dag. Der er tale om et eventyr omfattende pirater og alt der selvfølgelig hører hertil, men der er også en kompleks fortælling omkring datidens politisk problemstillinger.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *