Selvom vi sagtens kunne tage et par timer mere med at gå rundt i det gamle kvarter. Så bevægede vi os alligevel imod det franske kvarter, for at opleve Ho Chi Minhs Mausoleum, den botaniske have og Ho Tay søen, den sidste dag vi var i Hanoi.

Ho Chi Minh var formand for det kommunistiske parti i Vietnam fra 1951 og frem til hans død i 1969. Han ønskede selv en simpel kremering, men i stedet blev der mellem 1973 og 1975 opført et mausoleum med materialer fra hele landet, hvor hans balsameret lig er udstillet i en glas sarkofag.

ho-chi-minh-mausoleumVi var ikke inde i mausoleet, men nøjes med at betragte bygningen, som en inspireret af Lenin’s mausoleum i Moskva. Hvis man er interesseret i at komme ind og se den tidligere formand, er det en god idé at tjekke nøje op på regler og åbningstider. Hvad jeg kunne se, er der kun åbent for offentligheden få timer dagligt og man bliver kun tilladt indgang i bestemt påklædning. Desuden bliver Ho Chi Minhs balsameret lig flere måneder årligt, sendt til Rusland for vedligeholdelse.

Den firkantede bygning er placeret i midten af den store Ba Dinh plads, som virkelig var en kontrast til resten af Hanoi, hvor alt er klemt ind på få kvadratmeter.

/Malene

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *