Grundelementet i vores rejselivsstil er, at vi har mulighed for at opleve verden uden, at have et stort budget. Ofte har man holdningen at det er dyrt at rejse, og ja det koster penge, men vælger man den rigtig måde og livsstil, så kan det sagtens lade sig gøre uden et stort budget.

Det vigtigste at huske på er, at du ikke behøver at være rig for, at blive rig på oplevelser. Det handler alt samme om, at have viljen til at prioritere en livsstil, som tillader at du får set verden.

IMG_6258

Historien bagved vores livsstil

Grund elementerne i vores livsstil: 1-3 måneder hver destination hvor vi bruger ½ af tiden på at arbejde, og den anden ½ af tiden på at nyde livet og blive en del af befolkningen omkring os. Indtjeningen sker online så vi kan arbejde (næsten) alle steder i verden.

Allerede tideligt i vores forhold var det tydeligt, at vi ønskede at komme til at tilbringe så meget tid som muligt på farten. Dette førte til at vi i 2014 besluttede os for, at vi ville tilbringe en længere periode sammen i udlandet, hvor vi undervejs skulle tjene til dagen og vejen imens vi var på farten.

Senere stiftede vi bekendtskab med konceptet ”slow traveling”, som hurtigt blev grundlaget for vores rejseeventyr. Konceptet går kort og godt ud på, at vi tilbringer 1-3 måneder i hvert land, hvorfra vi mere eller mindre har en fast base, hvorfra vi har muligheden for at arbejde. På denne måde kan vi både opleve destinationen, og mere end hvad man som backpacker ville, samtidig med at det giver os muligheden for at arbejde.

21694045706_84ed55917c_k

Vores indtjening skulle skabes igennem freelance-arbejde, og vi kunne således arbejde alle steder i verden, så længe vi havde en nogenlunde internetforbindelsen. En opsparing i perioden inden rejsen skulle være med til, at dække de faste omkostninger forbundet med rejsen (flybilletter til første destination, rejseforsikring, vaccinationer etc.), og resten skulle tjenes på rejsen. Læs mere omkring vores livsstil her.

Stjæl vores livsstil eller byg din egen

På overfladen er vores livstil således simpel, og går kort og godt ud på, at vi har muligheden for at arbejde online, og på denne måde ikke behøver at være tilknyttet et bestemt land for, at kunne udføre vores arbejde.

Herudover har vi valgt at befinde os i en del af verden, hvor leveomkostningerne simpelthen er lavere end i resten af verden. Hvis du minimerer dine leveomkostninger som f.eks. husleje og mad, så kan det hurtigt mærkes i budgettet. Herudover er verden en stor legeplads med gratis aktiviteter, som blot venter på at blive udforsket.

>> Læs vores liste med lande hvori du kan leve for kun 6000 kr. om måneden.

JustBrowsing.dk - båd - lesbos

Men udover vores livsstil, så findes der rigtig mange måder hvorpå, du kan komme til at opleve verden, uden at have et stort budget.

 • Opspare pengene på forhånd og gør opsparingen til en prioritering – rejs uden at skulle arbejde imens.
 • Arbejde fysisk i de lande du besøger, og på denne måde tjene penge til rejsen imens du er af sted.
 • Arbejde online imens du rejser, og på denne måde tjene penge til rejsens imens du er af sted.

For Malene og jeg var det slet ikke et ønske, at rejse uden at arbejde, selv hvis vi havde muligheden for dette. Vi er begge vilde med vores arbejde, og elsker ideen om at tjene til vores livsstil imens vi rejser, og sætter mere pris på den del af tiden hvor vi nyder verdens, når det hele hænger sådan sammen.

Vores personlige tips til at rejse på lille budget

Når først du har valgt livsstilen så er der selvfølgelig også mange andre måder hvorpå, du kan få et lille budget til at række lidt længere. Herunder har vi samlet en række af vores personlige tips til, hvordan du kan rejse på et lavt budget.

 1. Planlæg ingen aktiviteter på forhånd, og gør først dette på destinationen, når du har det fulde overblik over mulighederne.
 2. Bestil ikke hotel på forhånd men gør det på destinationen, og brug tiden på at prutte prisen ned, da dette er muligt ved ophold på 1+ måneder.
 3. Gør brug af konceptet “slow Traveling”, og bliver længere på de enkelte destinationer, for at nedbringe selve omkostningerne til at rejse (fly, bil, bus etc.).
 4. Rejs til lande, hvor leveomkostningerne er lavere (se vores liste her).
 5. Bo på hostels, værelser eller Airbnb-muligheder.
 6. Benyt samme transportmidler som de lokale, og benyt tiden på at få en god pris (hvis dette kan lade sig gøre).
 7. Rejs i lavsæsonen, hvor der er så få turister, hvor priserne på destinationerne såvel som dertil er lavere.
 8. Gør brug af gratis internet på hotellet og diverse restauranter, samt benyt mulighederne for at arbejde gratis f.eks. på biblioteker, kontormiljøer etc.
 9. Undersøg de mange muligheder for “street food”, som ofte er langt billigere (og kan smage langt bedre).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *