Efter at have været fjorten dage i byen Senggigi på Lomboks vestkyst, synes jeg et lille opsamlings indlæg er på sin plads. Vi vil dele lidt om byen generelt og forbedre jer på, hvad i kan forvente hvis i en dag skulle komme på disse kanter.

Senggigi er en ok hyggelig by, men vi må ærligt indrømme at efter to uger her, havde vi lidt fået nok. Byen ligger langs en meget trafikeret vej og bærer i det hele taget præg af at være en by, man blot tager et par overnatning i, på sin vej til Gili øerne, vulkanen Rinjani eller en scootertur rundt omkring øen.

Og det var netop det mange gjorde. Vi brugte selv det meste af tiden på at arbejde og derfor fungerede Senggigi, som en rigtig godt sted af starte vores rejse. Vi følte ikke rigtig vi gik glip af noget, men hvis vi have haft lidt mere tid kunne en scooter tur eller to nok have været en god idé.

Senggigi Beach

Stranden i Senggigi er acceptabel, men når man først har været på en paradis ø som Gili Trawangan et par dage, så blegner den desværre ret meget ved siden af. Stranden er lang og ændrer sig en del undervejs. Fra på spidsen hvor det er vildt og brusende med klippeformationer i vandet og en blanding af surfere og fiskere, til flot klart vand med en række koraler, men dog meget lavt, for til sidst at være en ret traditionel strand, hvor det hurtigt bliver dybt og man derfor nemt kan øve sig i at dykke, men sigtbarheden ikke er noget at råbe hurra for.

Ja stranden i Senggigi er meget forskelligartede, men generelt er den dog ret middelmådig og hvis det er kridhvidt sand og azurblåt vand, man er på udkig efter, så er Senggigi nok ikke lige destinationen.

DCIM100GOPROGOPR1018.Billig overnatning

Vi overnattede på et hyggeligt Homestay, som jeg har knyttet et par ord til og derfor vil jeg gå hurtigt videre. Der findes en række hoteller, hostels og homestays i byen, men udvalget er ikke overvældende. Jeg et personligt rigtig glad for at vi fandt vores lille perle, hvor vi brugte adskillige timer, for jeg så ikke noget tilsvarende der så mere fristende ud. Mit råd er at tjekke ledigheden på diverse bookingsider hjemmefra, men først booke når man er på destinationen, da der er gode muligheden for at få meget fornuftige priser uden de store forhandlinger.

Det kommer selvfølgelig an på sæson og hvis man allerede kan se, at det meste er optaget hjemmefra, er det nok bedst at være på den sikre side.

indahhomestay3Restauranter og caféer

Selvom byen er relativt lille findes der rigtig mange steder at få stillet sin sult. De fleste er dog i den dyre ende og når man rejser på budget ligesom os bliver udvalget desværre noget begrænset i længden. Vi fandt en række små gadekøkkener og warungs som vi vendte tilbage til, men med det relativt lille udvalg blev det hurtigt ret trivielt.

Hvis man ønsker en hurtig og nem frokost kan de små trekanter eller kræmmerhuse af papir med ris, kød og grøntsager, som kan fås ved diverse gadekøkkener klart anbefales. Foruden at være et billigt måltid, så er de også nemme at tage med sig, så frokosten kan indtages stort set alle steder. De kan være en smule stærke og oftest får man ikke en ske med, men det gør bare det hele lidt mere autentisk!

madAktiviteter

Vi overvejede en række aktiviteter mens vi var i Senggigi, men tilvænning og dedikation til vores arbejde gjorde dog, at det kun blev til få fornøjelser. Vi besøgte selvfølgelig stranden en del gange, hvor vi hovedsageligt opfriskede vores dykker skills og nød at blive afkølet. En anden aktivitet ved stranden vi overvejede at smide lidt penge efter, var at surfe.

Senggigi er nemlig en udmærket surfer destination og vi så også flere på bølgerne i vores tid der. Men da ingen af os har prøvet det før, besluttede vi os for at finde en destination med lidt færre klipper og måske også mindre bølger, så vi ikke endte med at brække et ben eller to.

En anbefaling vi vil give videre for de trekking glade er at gå ture i det bakkede landskab der strækker sig op bag byen. Det kan være lidt svært at finde ud af hvor man kan gå, da der er mange små landsbyer i dalene imellem, men spørg om vej og prøv jer frem. Der er en helt fantastisk udsigt oppefra og det er klart en oplevelse værd, hvis man ligesom os godt kan lide at gå sine egne veje!

DCIM100GOPROG0031118.Alt i alt synes vi Senggigi er et besøg værd for et par dage, men vi vil anbefale at man lejer en scooter, så man kan kommer lidt mere omkring og besøge nogle af de spændende ting Lombok har at byde på. Skulle i side tilbage med nogle spørgsmål, så skriv endelig!

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *