”At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen engang. Hvilke destinationer står der på din liste over rejsemål, du ønsker at besøge? De fleste har nemlig en sådan liste og det sjove er, at jo flere steder, du besøger, jo flere nye steder kommer der også på listen og med vores liste over fem spændende steder rundt om på kloden, som du bare må besøge, så kommer du hurtigt til at drømme dig væk fra vinterens regn, blæst og kulde.

Bali, Indonesien

Vi starter i Bali, som ligger i Indonesien. Bali er én af mange øer, der udgør den indonesiske øgruppe sammen med øerne Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan og Irian Jaya. På Bali finder du både vidunderlige strande, spændende vulkaner, jungler, elefanter, kæmpe komodovaraner, orangutanger og vilde tigre. Alt sammen krydret med en spændende og ældgammel kultur, smukke ruiner, vandfald og eventyr. Det er faktisk bare paradis på Jorden.

Macau, Kina

Et andet fantastisk sted at besøge er Macau, som ligger i Østen omkring en times sejlads fra Hongkong. Macau er faktisk en del af Kina i dag, men det plejede at være en gammel koloni, som blev styret af Portugal. Portugal var nemlig en kæmpestor og meget magtfuld kolonimagt og landet regerede Macau i 442 år. Det gør Macau til den ældste europæiske koloni i Østasien. Det betyder også, at Macau er en smeltedigel af både asiatisk og europæisk kultur (ligesom mange andre kolonilande) og det gør det til et særdeles fascinerende sted at rejse i. Macau har nemlig mange spændende ting at byde på og opleve og sjovt nok, så tiltrækker stedet mange turister, fordi det har fået kælenavnet ”Østens Monte Carlo. Macau er nemlig fyldt med luksuskasinoer, hvor du kan slippe din indre Thomas Hayward fri i et spil Texas Hold’Em, spille blackjack eller spille på spilleautomaterne. Generelt set er Macau kendt for en luksuriøs livsstil med mange high-end hoteller og spasteder, men der er også mange andre ting, man kan lave i Macau. Du kan for eksempel besøge St. Pauls ruiner, Skypark Macau Tower eller besøge et af de mange spændende museer i området.

Cape Town, Sydafrika

Det næste punkt på listen er Cape Town. Det er en spændende, dynamisk storby, der byder på et væld af oplevelser. Det er moderne kultur, der møder ældgamle traditioner, smukke strande og moderne og urban storby for alle pengene. Helt bestemt et besøg værd!  

Jaipur, Indien

Jaipur i Indien er et æstetisk paradis. Byen er kendt som The Pink City, fordi den består af pastelfarvede bygninger bygget ud af terracotta. Det var noget, der blev gjort tilbage i 1876, da Prince Albert kom for at besøge byen og traditionen har bestået. Dengang var Indien under britisk styre som en britisk koloni og det var kutyme, at kongefamilien af og til kom til landet for at føre tilsyn. Maharajaen malede hele byen pastelfarvet for at imponere prinsen og selv den dag i dag, er det forbudt at male bygningerne i andre farver.  

Havana, Cuba

Sidste punkt på listen bliver Havana i Cuba. Det er lidt et specielt sted og måske ikke et sted, man besøger så ofte. Havana er hovedstaden i Cuba og byen er næsten 500 år gammel. Det er en smuk by med en mangfoldig farvepalet, vintage biler overalt og bygninger i skrigende farver. På cubansk bliver byen kaldt La Cuidad de la Habana og der bor omkring 2,1 millioner mennesker i storbyen. Havana har en rig og spændende historie og der er masser af museer og mindesmærker, der dokumenterer denne historie. Byen var oprindeligt et vigtigt handelssted og i 1607 blev den valgt til at være hovedstad i Cuba. Cuba var under spansk flag og blev regeret af den spanske konge som værende en spansk koloni. Det var den spanske opdagelsesrejsende Diego Velasquez de Cuellar som ”opdagede” Cuba og grundlagde den første by der i 1915. Som tiden gik, blev byen flyttet til der, hvor den ligger i dag, og Havana udviklede sig til at være den vigtigste havneby blandt alle de spanske kolonier. Denne historie har sat sit præg på byen og man kan finde mange spændende steder rundt om i byen, der vidner om dens historiske fortid.

Pak tasken og kom afsted

Så er det bare med at finde ud af, hvad der skal i rygsækken og komme afsted. Det er altid en fornøjelse af samle inspiration og drømme sig væk i planer og sommerfornemmelser, mens vinteren raser afsted udenfor. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *