Phuket har hele fire vandfald at byde på, og både Ton Sai og Kathu vandfald er et besøg værd. Det har vist sig at være en uventet fordel ved at være i Thailand i regnsæsonen, at de vandfald vi besøger, lige er den del vildere end ellers. Det samme var tilfældet med Ton Sai, som var en fantastisk oplevelse. Selvom vi har oplevet et par vandfald efterhånden, tror jeg aldrig vi bliver trætte af det!

tonsai-1Hvad der virkelig gør Ton Sai vandfaldet interessant er, at du har mulighed for at gå langs, og til tider i, vandfaldet og virkelig opleve hvordan vandets masser strømmer ned langs bjerget. Hvis du elsker at udforske naturen omkring dig og trekke, så har du mulighed for at gå 5-8 kilometer fra Ton Sai vandfaldet til det nærliggende Bang Pae vandfald.

Når du ”bestiger” vandfaldet, vil du undervejs støde på ”stages”, hvor der formentlig en gang har været en smule information omkring vandfaldet. Disse er ligeså med til at fremvise ruten langs vandfladet, som dog er hårdt medtaget af naturen og junglens udvikling. Selve turen er vildt interessant, og der er flere stier som kan følges for, at opleve alle de udspring af vandfaldet der er langs opstigningen. Der er rig mulighed for at gå på udforskning, men husk det rette fodtøj, som gør det langt sjovere.

tonsai-2Jo tættere du er på regnsæsonen, jo mere vand vil der selvfølgelig være at opleve – hvilket naturligvis kan skabe et mere ”kedeligt” vandfald udenfor regnsæsonen, hvor man dog stadig har mulighed for at opleve både de største af vandfaldende og trekking langs disse. Vi besøgte selv vandfaldet i september, hvilket er den mest regnfulde måned på Phuket, og som derfor giver de optimale forhold for at opleve Ton Sai.

Når man besøger Ton Sai, er det vigtigt ikke blot at opleve de nederste vandfald, da disse selvfølgelig ikke har samme størrelse og kraft, som dem du finder længere oppe. Derfor skal du afsætte tiden til at komme længere op, hvor både natur og vandfald bliver vildere og vildere. Det er tydeligt at det er vandet der bestemme, og omgivelserne omkring vandfaldet tilpasser sig dette.

tonsai-3Hvis du først går på udforskning langs vandfaldet, skulle det ligeså være muligt at finde enkelte skjulte laguner med vandfald, hvor du kan nyde vandet – enten få afkølet fødderne eller udleve drømmen om at bade under et vandfald. Selvom junglen omkring vandfaldet er tæt, kan du sagtens finde et par solstråler, som blot gør oplevelsen endnu mere fantastisk.

Ofte når jeg snakker med andre folk omkring vandfald, eller læser diverse blogs omkring emnet, så er folk aldrig særlig imponeret over det. Hvilket jeg aldrig forstår? Selvom Niagara Falls formentlig er helt afsindigt at opleve, så er det sku også en fed opleve at gå langs et vandfald, og udforske alle de små udspring og formationer som vandet har lavet i årenes løb. At udforske et vandfald, eller at bade under et kæmpe vandfald, kan aldrig blive kedeligt for os.

I videoen herunder får du et indblik i ruten langs vandfaldet fra stage 1 til stage 8. Der bliver vist flere at de små og store vandfald du kan opleve langs ruten, som dog vil være på sit ypperste, da denne video er optaget i september, hvor der falder mest vand i Phuket.

Praktisk:

Indgangspris: 200 bath
Placering: Khao Phra Thaew National Park (V. Thalang)
Faciliteter: Toilet og restaurant v. indgang
Vigtig: Medbring vand og godt fodtøj

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *